Nieuws Antwerpen Asbestos Removal is nog lang niet klaar

Asbestos Removal is nog lang niet klaar

Asbestos Removal is nog lang niet klaar

asbestos_removal_2Ze hebben nog voor vele jaren werk. België is nu eenmaal het land waar per hoofd van de bevolking het meest asbest is verwerkt in industriële installaties, gebouwen en huizen. De firma Asbestos Removal & Fireproofing uit Wijnegem gaat dan ook sterk door op zijn elan. “Wij realiseerden verleden jaar een omzet van 10 miljoen euro, en zijn ook actief in Nederland en Frankrijk” zegt gedelegeerd bestuurder Bob Rottiers.

Asbest is vandaag een heuse milieuramp. In de jaren zestig en zeventig was het een bouwproduct dat nagenoeg in elke constructie gebruikt werd. De verwijdering van asbest is dan ook een zaak van heel lange adem. “Heel lange adem”, zegt Bob Rottiers. “Ik ben hier al 21 jaar en we zijn nog lang niet klaar. Er zijn nog onvoorstelbaar veel werven die we ooit nog eens zullen moeten aanpakken.”

Asbestos Removal & Fireproofing maakt als onderneming deel uit van de Groep Hertel. Die behoort voor telkens 50% aan de Antwerpse holding Ackermans & van Haaren (Sofinim) en aan de Nederlandse Participatiemaatschappij. De Groep Hertel is een industriële dienstverleningsmaatschappij die oa. aan stellingbouw en industriële isolatiewerken doet. De groep is vanzelfsprekend heel erg actief in de bedrijven langsheen de Scheldelaan in Antwerpen. Asbestos Removal & Fireproofing is destijds opgezet als een nieuw industrieel initiatief.

Merkwaardig hoe het management toch al rekening houdt met het uitdovend karakter van de activiteiten op het vlak van asbestverwijdering. Ooit zal de karwei hoe dan ook eens afgerond zijn, is de redenering. In dit opzicht doet de firma uit Wijnegem tevens aan brandbeveiliging en passieve vuurbescherming. Of: in functie van de verwijdering van het asbest in een gebouw kunnen tevens werken opgezet worden om het gebouw beter bestand te maken tegen vlammen. In dit opzicht worden in de structuren en de materialen brandwerende elementen ingebracht. Binnen het bedrijf liggen de verhoudingen ondertussen nog op twee derde asbestopdrachten en een derde brandbeveiliging.

Ondanks de ruime marktperspectieven worden in Wijnegem toch ook de gevolgen van de wereldwijde crisis onderkend. “Dat merken we in de aarzelingen van de klanten om contracten effectief te gaan betekenen. Asbestverwijdering en brandbeveiliging lijken in een crisis nu eenmaal niet de absolute prioriteiten van het management te zijn”, zegt Bob Rottiers. “Eens zullen die contracten ooit wel eens getekend worden, dat wel. Maar het duurt allemaal veel langer dan tot voor enkele jaren.” Een van de laatst afgewerkte projecten is dat van het Middelheim ziekenhuis in Antwerpen.

Bij Asbestos Removal & Fireproofing werken vandaag zo’n 100 man. “Asbestverwijdering is uiteraard geen job waar ze voor staan aan te schuiven. Maar wij hebben wel een heel vast personeelsbestand. Er is heel weinig verloop.”

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.