Nieuws Antwerpen Ascento werkt rijgedrag personeel bij

Ascento werkt rijgedrag personeel bij

Ascento werkt rijgedrag personeel bij

rijstijlAscento lanceert ‘Fitness2Drive’, een uitgebreid dienstenpakket voor bedrijven die mensen tewerkstellen die vaak op de baan zijn en verantwoord rijgedrag hoog in het vaandel dragen. Het rijgedrag van medewerkers in bedrijfswagens heeft immers een impact op het imago en de reputatie van het bedrijf. Door middel van ondermeer simulatie-oefeningen, leert Fitness2Drive de medewerkers om hun rijstijl te verbeteren, een klantvriendelijke houding aan te nemen, en de veiligheid op de weg te garanderen.

Het consultancybedrijf Ascento heeft zich toegespitst op HR-beleid en biedt daartoe een totaalbeleid aan van rekrutering en selectie tot opleiding, ontwikkeling en uitstroom. De specialisten van Ascento werken tevens op formules rond outplacement, interimmanagementn talentversterking enz. Ascento behoort als bedrijf tot de t-groep en telt negen kantoren waaronder ook een vestiging in Antwerpen.

Ascento heeft een full screening ontwikkeld voor medewerkers die permanent achter het stuur zitten zoals koeriersbedrijven en besteldiensten en een light screening voor medewerkers die beroepshalve vaak op weg zijn, zoals schoonmaak-, bouw-, en tuinbedrijven en vertegenwoordigers.

Het pakket full screening bestaat uit 2 simulatie-oefeningen, een aanleg- en persoonlijkheidstest en een diepte-interview, en screent de medewerkers op verantwoord rijgedrag, klantvriendelijkheid en veiligheid. Nadien ontvangen zij een schriftelijk rapport met individuele feedback en advies. De light screening is de beknopte versie hiervan bestaande uit 2 simulatie-oefeningen, een diepte-interview en een schriftelijke rapport indien gewenst.

Losstaand hiervan biedt Ascento ook een workshop aan omtrent mobiliteit, klantgerichtheid en omgaan met stress in het verkeer, voor alle medewerkers die vaak in een bedrijfswagen rijden.

Voor ‘Fitness2Drive’ werkt Ascento samen met het IPMT. Deze samenwerking combineert de jarenlange expertise van Ascento in de selectie van medewerkers met de expertise van het IPMT (Instituut voor Psychologische Medische Testing) in de screening van de medewerkers die vaak op de baan zijn. Voor deze test doet Ascento een beroep op de internationaal gerenommeerde Shufried-testen, een marktreferentie in dit domein.

Geert Volders, directeur Ascento, licht toe: ‘Ascento neemt een pioniersrol in, want dit pakket is uniek op de markt van rekrutering & selectie en ontwikkeling. Voor veel bedrijven is veilig en verantwoord rijgedrag een absolute must. Elke medewerker achter het stuur van een bedrijfsvoertuig bouwt immers mee aan het imago en de identiteit van het bedrijf. Fitness2Drive evalueert hun rijgedrag en onze consultants staan klaar met advies om te evalueren, en bij te sturen waar nodig. De combinatie van deze unieke test met de ruime ervaring van onze consultants, zorgt voor een interessant selectieinstrument en ontwikkelingspad voor medewerkers achter het stuur.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.