Nieuws Antwerpen Assuralia heeft een nieuwe voorzitter

Assuralia heeft een nieuwe voorzitter

Hans De Cuyper

Assuralia heeft een nieuwe voorzitter

Hans De Cuyper

Hans De Cuyper

De Algemene vergadering van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen, heeft op 19 oktober Hans De Cuyper, CEO AG Insurance, verkozen tot voorzitter. Zijn mandaat loopt tot februari 2018. Hans De Cuyper (47) volgt Frank Koster (AXA Belgium) op. De Cuyper studeerde wiskunde en actuariaat aan de KU Leuven en heeft een Executive MBA van de Vlerick Management School. Hij bekleedde eerder leidende functies bij ING Insurance in België en binnen de groep Ageas, waar hij tot 2013 CEO was van Maybank Ageas Holdings in Kuala Lumpur. Sinds september 2015 is hij CEO van AG Insurance. Hij is lid van de Raad van bestuur en het Uitvoerend comité van Assuralia, waar hij tevens achtereenvolgens voorzitter van de Commissie Risk & Finance en de Afdeling Leven was.

Hilde Vernaillen (48) blijft ondervoorzitter van Assuralia. Zij is CEO en voorzitter van het directiecomité van de P&V Groep. Vernaillen studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KULeuven. Zij bekleedde directiefuncties bij CODEP Spaarbank, achteraf Bank Nagelmackers, en stapte in 2002 over naar de verzekeringsgroep P&V. Hilde Vernaillen is lid van de Europese vereniging van onderlinge en coöperatieve verzekeraars AMICE en voorzitter van hun internationale organisatie ICMIF (International Cooperative and Mutual Insurance Federation). Bij Assuralia is zij lid van de Raad van bestuur en het Uitvoerend comité. Zij is tevens voorzitter geweest van de Afdeling Brand en Zaakschade.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.