Nieuws Antwerpen Astron haalt drie Franse contracten binnen

Astron haalt drie Franse contracten binnen

Astron haalt drie Franse contracten binnen

binnneschipAstron heeft drie contracten binnengehaald in Frankrijk. Het Antwerpse bedrijf is een bekende distributeur van gespecialiseerde apparatuur voor landmeetkunde, hydrografie en oceanografie. “Wij verdelen vanuit de haven vooral communicatie- en navigatie-apparatuur voor schepen”, zegt zaakvoerder Patrick Van den Bussche.

De univeriteit van Bretagne in Brest, de universiteit van Bordeaux en Frans Guyana hebben elk voor zich een pakket gesofistikeerde meetapparatuur gekocht bij Astron. “Het zijn relatief kleine bestellingen maar we kunnen er onze internationale marktpositie mee bevestigen”, zegt Patrick Van den Bussche. “Het gaat vandaag overigens zeker niet makkelijk. De gevolgen van de economische neergang zijn ook in onze sector duidelijk merkbaar en de opmars van de nieuwe concurrenten uit het Verre Oosten is onmiskenbaar. Wij zijn dan ook blij met elk order die we hoe dan ook binnenhalen.”

De Franse bestellingen zijn binnengehaald door de jongens van de afdeling oceanografie en hydrografie. “De universiteit van Brest wil met onze apparatuur bv. de korrelgrootte van sedementen analyseren”, zegt Steve Beckers. “Op die manier kunnen ze bv. berekenen hoe de sedementen in de komende jaren onder invloed van de stroming gaan verschuiven.”

Astron is een distributeur van het Amerikaanse bedrijf Sequoia Scientific dat de Antwerpse onderneming exclusiviteit gegarandeerd heeft voor een aantal West-Europese markten.

Bij Astron werken vandaag 10 mensen. Het bedrijf tekent voor een omzet van 1,5 miljoen euro. Astron is een dochteronderneming van Portplus (Antwerpse Scheepvaartvereniging en Belgische Redersvereniging) en houdt vanuit de Mexicostraat voeling met het havengebeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer