Nieuws Antwerpen ASX-IBECO bouwt als maritieme koerier nieuwe markten op

ASX-IBECO bouwt als maritieme koerier nieuwe markten op

ASX-IBECO bouwt als maritieme koerier nieuwe markten op

asxDiversifiëren is de boodschap. In een wereld die door de toenemende digitalisering zwaar onder druk komt is het zaak om alternatieven te zoeken. ASX-IBECO heeft zich in dit opzicht verder opgewerkt tot een toonaangevend Antwerps maritiem koeriersbedrijf. Ondanks de vaststelling dat de digitale systemen de verzending van veel maritieme documenten overgenomen hebben.

Met 1,65 miljoen verhandelde documenten en 375.000 colli is het altijd enorm druk bij ASX-IBECO. Het gaat permanent alle richtingen uit. “Wij zijn een zogenaamd last mile bedrijf. Wij combineren daarbij verscheidene diensten. Wij kunnen in één rit bv. een expreszending, een maritiem document of een internationale zending verwerken en tegelijk ook nog eens poststukken en zendingen ophalen”, zegt directeur Jean-Claude Van den Berghe.

Die optimale diversificatie heeft ASX-IBECO de nodige dynamiek bezorgd om te overleven in een markt die niet enkel door de digitalisering onder druk stond. Ook de hard opzittende concurrenten zorgden voor een aanhoudende prijzendruk in de sector. In die mate dat vele koerierbedrijven er finaal onderdoor gingen.

“Wij zijn als ASX-IBECO gegroeid uit de fusie tussen ASX en IBECO in 1997”, zegt directeur John Van Looveren. “Het leek ons aangewezen om de krachten te bundelen, liever dan elkaar dood te concurreren.” Zelf werkte Van Looveren al sinds 1994 bij IBECO. Van den Berghe was aan de slag bij ASX.

De tandem ASX-IBECO heeft in al die jaren zijn groeicijfers bestendigd door zich oa. ook op te stellen als one shop partner voor douane-interventies in de haven. De werknemers van het bedrijf geven bijstand aan de fysieke verificaties en de organisatie die daarbij komt kijken. ASX-IBECO neemt in opdracht van de klant de taak van de kaai-expediteur over. Daarbij wordt alles gerapporteerd: hoe lang de verificatie geduurd heeft, welke colli onderzocht werden, hoe lang de chauffeur diende te wachten.

“Dankzij onze synergie kunnen we ritten ontdubbelen, hebben onze auto’s hogere beladingsgraden en vermijden we lege terugritten”, zegt Jean-Claude Van den Berghe nog.

ASX-IBECO tekent voor een omzet van pakweg 10 miljoen euro. Het bedrijf stelt 108 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.