Nieuws Antwerpen At1place steekt dynamiek in renovatiewerken

At1place steekt dynamiek in renovatiewerken

At1place steekt dynamiek in renovatiewerken

at1placeDe pure ellende bij renovatiewerken? De pleisterploeg moet wachten op de vloerders. De installateurs van de keuken kunnen niet beginnen omdat de gyproc eerst nog moet geplaatst worden. Glenn Van Looveren en Peter Pouillon vatten daarom de idee op om alles zelf in handen te nemen. Met hun start-up At1place garanderen ze de klanten dat de opeenvolgende stielmannen perfect op tijd komen en het project snel kan afgewerkt worden.

At1place is onbetwistbaar n een succesnummer. De firma uit Deurne heeft ondertussen al een tweede vestiging geopend in Mechelen. “Wij gaan in de komende jaren nog verschillende initiatieven nemen in heel Vlaanderen”, zegt Glenn Van Looveren. “Wij garanderen onze klanten dat we hun renovatieproject binnen een gestelde termijn afwerken.”

De snelle dynamiek van At1place ligt in het feit dat de firma alles zelf in handen houdt en de geëngageerde werknemers allemaal tot de groep behoren. Geen sprake dus van dat de schilder het zou laten afweten omdat de elektriciens nog niet klaar zijn. “Wij volgen de werken van dichtbij op en zien erop toe dat de verschillende fasen van het renovatieproject elkaar perfect opvolgen.” Uitbraakwerken, vloeren, tegelen, pleisteren, gyproc plaatsen, plafonds schilderen, keukens installeren, badkamers vernieuwen, elektriciteit leggen, domotica installeren, de gevel bekleden…..

At1place tekende verleden jaar voor een omzet van 6 miljoen euro. Het jonge bedrijf stelt al 50 mensen tewerk. De expansiemogelijkheden zijn voelbaar. “Maar we gaan in de toekomst bij de opening van nieuwe filialen overschakelen op het franchisingsysteem”, zegt Glenn Van Looveren. “Indien we morgen in Gent of Brugge aan de slag gaan lijkt het ons aangewezen om een zelfstandige in te schakelen die dan vanuit zichzelf de ambitie opbrengt om dezelfde lijn aan te houden als hier in Deurne en Mechelen. Dit houdt in dat hij er zichzelf toe engageert om de zaken helemaal in de hand te houden. Dat is nu eenmaal ons succes.”

Tijdens de eerste maanden van het lopende jaar heeft At1place met de barre weersomstandigheden uiteraard wat terrein verloren. “We maken dat wel goed in de komende weken. Ons orderboek steekt ondertussen nog vol tot eind oktober.”

Merkwaardig: de klanten van At1place bljiken vandaag vooral vijftigplussers te zijn. Die spreken kennelijk hun spaargeld aan dat toch niets meer opbrengt. Liever een woning renoveren dus dan het geld door de inflatie laten wegsmelten. De jonge dertigers laten het in die omstandigheden dan weer wat afweten. Ze hebben het kennelijk moeilijk om bij de bank een lening los te krijgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.