Nieuws Antwerpen Atalian breekt verder door op Belgische markt

Atalian breekt verder door op Belgische markt

Atalian breekt verder door op Belgische markt

atalianAtalian Global Services Belgium heeft verscheidene langlopende contracten betekend met de KU Leuven, de Groep T, de Luca School of Arts, de vzw Alma en de NV Bio-Incubator. “We zoeken in dit opzicht bijkomend personeel”, zegt gedelegeerd bestuurder Bieke De Stecker. “Wij nemen het bestaande onderhoudspersoneel mee over maar we zullen nog meer mensen nodig hebben.”

Atalian is een grote naam in de wereld van de schoonmaak. De Franse groep heeft enkele jaren geleden drie Antwerpse schoonmaakbedrijven overgenomen en ze onderhand ingebracht in de langetermijnstrategie van de groep. Het vroegere Mister Clean Services, Agom en Deplo Schoonmaak werden eerst in een fusiebeweging opgenomen en sindsdien geleidelijk aan geïntegreerd in de groep.

“Wij stellen vandaag zo’n 450 mensen tewerk,” zegt Bieke De Stecker. “Wij tekenen in dit opzicht voor een omzet van pakweg 10 miljoen euro.” In de portefeuille van het bedrijf steken verscheidene interessante commerciële contracten zoals de kantoren van de Christelijke Mutualiteiten (CM) en de Katoen Natie bv.. “Maar we tekenen tevens in op openbare aanbestedingen. Zoals deze voor de KU Leuven de de Groep T. Wij zijn er uiteraard best tevreden over dat wij die contracten binnengehaald hebben. Anderzijds moeten we er tevens op toezien dat we als bedrijf niet té sterk afhankelijk zijn van contracten uit openbare aanbestedingen. Dergelijke contracten zijn nu eenmaal eindig, lopen ooit eens af. Op dat moment is het zaak om de balans in evenwicht te houden.”

Contracten uit openbare aanbestedingen zijn anderzijds ook gebouwd op heel stricte clausules die de ondernemingen moeten opvolgen. Zo op het vlak van kwaliteit bv. Het komt erop aan geen boeteclausules op te lopen of anders wordt het contract opgezegd.

Atalian Global Services Belgium is voor een stuk sterk gespecialiseerd in glazenwasserij. “Wij zijn op dat vlak toonaangevend in het land.”

De Grouoe Atalian volgt al enkele jaren een systematische acquisitiepolitiek. Het bedrijf heeft ook in get Brusselse enkele overnames gedaan. Het Franse concern spitst zich telkens toe op lokaal verankerde bedrijven die een tijdlang hun eigen identiteit binnen de groep behouden. Op termijn wordt de integratie versterkt en wordt ook het groepslogo overgenomen.

Met liefst 45.000 personeelsleden en 20.000 klanten gaat Atalian er prat op “de leider van de multiservice in Europa te zijn.” Het bedrijf biedt naast schoonmaak ook beveiliging, technisch onderhoud, onthaal, groenonderhoud, hygiëne, logistiek en facility management aan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.