Nieuws Antwerpen Atlantic House gerenoveerd voor 6 miljoen euro

Atlantic House gerenoveerd voor 6 miljoen euro

Atlantic House gerenoveerd voor 6 miljoen euro

ANTWERPEN – Het gekende kantoorgebouw Atlantic House, dat dateert van 1974, heeft na een grondige make-over opnieuw de deuren geopend. Het moet mee aan de stijgende vraag naar kantoorruimte in de Antwerpse Haven tegemoet te komen.

Marc Van Heddeghem, bestuurder van eigenaar NV Atlantic Certificates: “Het flex- en telewerken zal nog toenemen zeker met de ingrijpende Oosterweelwerken in Antwerpen voor de deur. Werknemers geraken hier makkelijk met de fiets en het openbaar vervoer. Er is een inhouse restaurant, een fitness ruimte, douches, vergaderaccomodatie, noem maar op.”

Antwerps schepen voor de Haven, Annick De Ridder: “De recente investeringsgolf in de haven is een bewijs van onze substantiële groei. Het aantrekken van nieuwe investeringen zorgt uiteraard voor meer economische activiteit, waardoor er vraag is naar kantoorruimte in de haven.”

Renovatie van 6 miljoen euro

Atlantic Certificates investeerde meer dan 6 miljoen euro in het gebouw met 15 verdiepingen. Het nieuwe logo kreeg een nautisch tintje met een verwijzing naar een vuurtoren. Aan de gevel zijn ook opvallende blauwe vlakken aangebracht die ook weer verwijzen naar het water uit dokken (derde havendok en Albertdok) vlakbij.

Atlantic House is één van dé landmark kantoorgebouwen in het Antwerps havengebied. In het 29.000 m² grote complex is er kantoorruimte beschikbaar op lange én korte termijn vanaf 1 flex- of co-working space tot enkele honderden. Op dit moment werken er 800 mensen. Het gebouw heeft in totaal 650 parkeerplaatsen en een uitgebreide fietsenstalling.

“Op dit moment staat er nog een kleine 6.000 m² te huur. Maar wie interesse heeft moet snel zijn”, verduidelijkt Marc Van Heddeghem. “De huurders die er nu zijn, denken uitbreiden of brengen spontaan nieuwe huurders aan.” De lijst met huidige huurders is ook niet min met heel wat haven gelieerde bedrijven zoals Regus, Arcelor Mital, Euroports, Seatrade, Cargo Partners, UPS, Ceva, Fluor, Capespan, Datech, DNV-GL, Oil Tanking, Röhlig, S5, Schenker, Proxi, Pruftechnik, Satic Minera.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.