Nieuws Antwerpen Atlas Copco en RMDY maken kans op IT Award

Atlas Copco en RMDY maken kans op IT Award

Atlas Copco en RMDY maken kans op IT Award

WILRIJK/EDEGEM – De kans dat de eerste IT Project of the Year Award naar een Antwerps bedrijf gaat is 2 op 5. Zo behoren zowel Atlas Copco uit Wilrijk als RMDY uit Edegem bij de 5 finalisten. Op 21 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

Dit jaar reikt Computable de eerste IT Project of the Year Award uit. Die prijs beloont de beste ICT-projecten van het afgelopen jaar in België. De vijf genomineerden werden gekozen op basis van zakelijke of maatschappelijke meerwaarde, technische impact, uiteindelijke resultaten en het innovatieve karakter van het IT-project.

Een eerste kanshebber is een AR-applicatie voor de bouwsector. Die werd door het Edegemse RMDY, in samenwerking met Odisee Hogeschool, ontwikkeld voor VDAB. De app informeert werkzoekenden over nieuwe beschikbare banen. Via augmented reality beleven ze zelf een dag in het leven van een vloerlegger, daklegger of plaatser van lavabo’s en kunnen via gamifaction zelf handelingen doen. Op het einde van de rit wordt een rapport van de werkzoekende opgesteld waarmee VDAB kan zien of die persoon al dan niet geschikt is voor de functie.

Ook Atlas Copco maakt kans op de award met de wereldwijde uitrol van SAP Cloud for Customer. Het bedrijf uit Wilrijk rolde voor al zijn business units eenzelfde CRM-platform uit via het innovatieve Catching the Bus-principe. Daarmee kon de implementatie van het platform in 8 slots telkens bij 10 tot 15 salesorganisaties per maand gebeuren. Na twee jaar komt dat neer op zo’n 210 organisaties of 7.000 werknemers die het platform gebruiken.

De winnaar van de award wordt bekendgemaakt op 21 maart tijdens de ICT-beurzen Infosecurity.be en Data & Cloud Expo in Brussels Expo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.