Nieuws Antwerpen Atlas Copco sluit maandag grotendeels productiesite in Wilrijk

Atlas Copco sluit maandag grotendeels productiesite in Wilrijk

Atlas Copco sluit maandag grotendeels productiesite in Wilrijk

WILRIJK – Donderdagochtend legden arbeiders het werk neer bij Atlas Copco in Wilrijk omdat ze ongerust zijn over het voldoende afstand kunnen houden van collega’s enerzijds en anderzijds over het feit dat er al verschillende medewerkers ziek zijn uitgevallen zonder dat er duidelijkheid over bestaat of zij inderdaad het coronavirus hebben. Daarop heeft de directie besloten om maandag het grootste deel van de productiesite te sluiten.

“Sinds de regering dinsdagavond de nieuwe maatregelen aankondigde, voerde Atlas Copco bijkomende aanpassingen door om te voldoen aan de vereisten gesteld voor bedrijven, waaronder bijkomende hygiënemaatregelen en een nieuwe manier van werken waarbij we de regels van social distancing maximaal konden garanderen”, zegt Alex Bongaerts, Vice President Finance & Administration. “We merkten echter deze ochtend dat de genomen maatregelen onvoldoende waren om de ongerustheid bij onze arbeiders weg te nemen.”

Na gesprekken met de arbeiders en de vakbonden nam de directie de beslissing om de activiteiten vanaf maandag 23 maart grotendeels te stoppen. 900 van de 1.400 arbeiders zullen dan overschakelen op tijdelijke werkloosheid. Het distributiecentrum en de airtec-divisie blijven wel open.

“Minimum 50% van onze arbeiders in die afdelingen heeft zich bereid verklaard aan de slag te willen blijven om de continuïteit voor onder andere wisselstukken en compressoren voor ziekenhuizen en andere cruciale sectoren te garanderen”, aldus Bongaerts. “We zijn erkentelijk naar onze mensen dat een deel van hen wil blijven werken om onze maatschappelijke rol te kunnen waarmaken.”

Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront kunnen de drie divisies die sluiten, de week nadien weer openen indien er tegen dan personeel wil gaan werken.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.