Nieuws Antwerpen Atlas Copco verhoogde productiviteit in magazijn met 20%

Atlas Copco verhoogde productiviteit in magazijn met 20%

Atlas Copco verhoogde productiviteit in magazijn met 20%

atlasjeAtlas Copco won de Logistics Project of the Year 2015 Award voor zijn innovatieproject in het magazijn in Wilrijk. Het bedrijf overtuigde de jury met een project dat de productiviteit in het magazijn in Wilrijk met 20% deed toenemen. De verkiezing Logistics Project of the Year wordt georganiseerd door het vakblad Warehouse & Logistics en beloont projecten die het beheer van de supply chain op een significante manier efficiënter maken.

“We zijn erg verheugd met deze award,” vertelt Jeroen Meeusen, Warehouse Manager Airpower Service Center, die het project coördineerde. “Dit is de kers op de taart.” Met het project slaagde Atlas Copco erin om de werking van het magazijn aanzienlijk te verbeteren. De kwaliteit van de dienstverlening ging er significant op vooruit en de productiviteit is gestegen met 20%.

Het Antwerpse distributiecentrum is met 24.000m² en 50.000 verschillende onderdelen het grootste logistieke centrum van de compressoractiviteiten wereldwijd van de Atlas Copco groep. Opvallend is de verscheidenheid aan producten die er opgeslagen ligt: van o-ringen van minder dan 1 gram tot volledige machines van meer dan 18 ton. Dagelijks vertrekken er gemiddeld 100 vrachtwagens.

Jeroen Meeusen is niet enkel verantwoordelijk voor het magazijn in Wilrijk, hij is ook competentiemanager voor alle distributiecentra van de compressorenafdeling van Atlas Copco. Die ligt verspreid over de hele wereld, van Shanghai en Moskou tot Johannesburg. “De bedoeling is om de kennis die ontwikkeld wordt in het grootste distributiecentrum van de groep, dat van Wilrijk, door te geven aan de andere vestigingen.”

De award is het resultaat van de investeringen en innovaties die Atlas Copco doorvoerde in Wilrijk. Door middel van slimme technologie, zoals voice-picking en pick-in-the-box, en doelgerichte innovaties, behoort Atlas Copco tot de wereldtop in logistiek. CEO Ronnie Leten gelooft dat er voor Vlaanderen een grote rol is weggelegd op vlak van logistiek.

Atlas Copco biedt wereldwijd duurzame oplossingen voor een betere productiviteit. De groep voorziet zijn klanten van innovatieve compressoren, vacuüm oplossingen en luchtbehandelingssystemen, apparatuur voor de bouw en mijnbouw, industriële gereedschappen en assemblagesystemen. Atlas Copco ontwikkelt producten en diensten met het oog op productiviteit, energie-efficiëntie, veiligheid en ergonomie. Het bedrijf, opgericht in 1873, is gevestigd in Stockholm, Zweden, en is actief in meer dan 180 landen. In 2013 werkten er meer dan 40.000 mensen bij Atlas Copco en bedroeg de totale omzet 9.7 miljard euro.
Aan het hoofd van Atlas Copco staat Ronnie Leten, een Belg die door Trends werd uitgeroepen tot Manager van het Jaar 2013.

De wereldwijde hoofdzetel voor de compressorenactiviteiten van Atlas Copco is gevestigd in Wilrijk. De site in Wilrijk stelt 2750 mensen te werk, waarvan 760 ingenieurs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.