Nieuws Antwerpen Atlas Copco Wilrijk neemt privaat 5G-ready netwerk in gebruik

Atlas Copco Wilrijk neemt privaat 5G-ready netwerk in gebruik

Atlas Copco Wilrijk neemt privaat 5G-ready netwerk in gebruik

WILRIJK – Atlas Copco Airpower neemt als één van de eersten in België een 5G-ready netwerk in gebruik op zijn productiesite in Wilrijk. Het netwerk werd uitgebouwd dankzij een samenwerking met Ericsson en Orange Belgium en moet de onderlinge communicatie tussen machines op de productiesite verder verbeteren. “Met de introductie van het privaat netwerk zet Atlas Copco een grote stap richting een geautomatiseerde toekomst”, vertelt Wouter Ceulemans, President bij Atlas Copco Airtec.

Atlas Copco produceert compressoren, vacuümoplossingen, luchtbehandelingssystemen, apparatuur voor de bouw, industriële gereedschappen en assemblagesystemen. De vestiging in Wilrijk is de hoofdzetel voor compressoractiviteiten en stelt zo’n 3000 mensen te werk, waarvan 850 ingenieurs.

Na een proefperiode in 2019 rolt Atlas Copco Airpower een privaat 5G-ready netwerk uit op de productiesite in Wilrijk. Dankzij dat netwerk zullen onder meer bewegende machines zoals AGV’s (Automated Guided Vehicles) sneller met elkaar kunnen communiceren, waardoor productieprocessen versnellen. “Met 4G is de latency 30 tot 50 milliseconden voordat informatie van punt A naar punt B gestuurd wordt”, vertelt Ceulemans. “Met de upgrade naar 5G hebben we een latency van 5 tot 6 milliseconden.”

“Dankzij de verankering van de productie in Antwerpen, kunnen we sneller en beter innoveren”, besluit Ceulemans. “Innovatie is immers de drijvende kracht achter alles wat Atlas Copco doet. Het is dan ook logisch dat we hier op de site in Wilrijk blijven innoveren. Zo is de fabrieksshop de laatste jaren geëvolueerd naar een Smart Factory-omgeving en wordt er volop ingezet op Internet of Things. De uitrol van het 5G-ready netwerk vormt de volgende stap binnen dit proces.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.