Nieuws Antwerpen Atlas Copco Wilrijk zoekt nog extra werknemers

Atlas Copco Wilrijk zoekt nog extra werknemers

Atlas Copco Wilrijk zoekt nog extra werknemers

Het Zweedse bedrijf Atlas Copco is op zoek naar meer dan 200 nieuwe medewerkers in Wilrijk, Overijse en Hoeselt. Om persoonlijk kennis te maken met geïnteresseerden, organiseert het bedrijf een Meet & Greet.

Atlas Copco werft al sinds begin dit jaar continu nieuwe werknemers aan. Door de steeds meer groeiende cijfers heeft het bedrijf ook nood aan een groeiend personeelsbestand. “Begin 2021 zagen we positieve signalen in de markt. Het aantal orders nam ook toe. We begonnen daarom in België volop aan te werven. Dat snelle schakelen is typerend voor Atlas Copco. Onze inschatting was juist, en de stijging blijft zich voortzetten. Dit vertaalt zich in de continue nood aan nieuwe medewerkers om het groeiverhaal te ondersteunen”, aldus Wouter Ceulemans, President Airtec van Atlas Copco.

Sinds begin dit jaar kon Atlas Copco België al meer dan 200 medewerkers aantrekken. Het bedrijf is nu opnieuw op zoek naar meer dan 200 nieuwe medewerkers die als vervanging of met een nieuw contract kunnen beginnen. In Wilrijk staan op dit moment zo’n 170 vacatures open. Het betreft ingenieurs voor zowel engineering, manufacturing, aankoop en transport, IT- en dataprofielen. Er is eveneens een nood aan arbeidersprofielen zoals CNC-operator, onderhoudstechnieker, orderpicker, magazijniers en productiemedewerkers in de montage. Niet alle functies vereisen een technische scholing.

Meet & Greet voor arbeiders

Om de aanwerving van de arbeidersprofielen alvast een boost te geven, zet Atlas Copco een mediacampagne op. Wie ervaring heeft als CNC-operator, onderhoudstechnieker, order picker, productiemedewerker in montage, magazijnier, field service technieker, of wie dit wil worden, kan zich inschrijven voor een Meet & Greet.

Voor sommige functies zijn skills en ervaring belangrijk. In alle functies is de werkattitude cruciaal. Daarom werft Atlas Copco voor bepaalde functies ook aan via het principe ‘hire for attitude, train for skills’. Ook mensen zonder technische achtergrond kunnen in aanmerking komen voor bepaalde functies. Ze krijgen opleiding bij Atlas Copco, intern of extern, om de nodige kennis en skills te verwerven. Bij aanwerving wordt vooral gekeken of de kandidaten een open geest hebben, out-of-the-box durven denken en bovenal goesting hebben om bij te leren.

“Met deze campagne kan iedereen die zich inschrijft en geselecteerd wordt, de kans krijgen om hun potentiële werkomgeving te zien én om te spreken met een Atlas Copco medewerker die de job doet waarin de arbeider interesse heeft”, legt Alex Bongaerts, Holding Manager Benelux, uit. “Ook onze HR collega’s zullen aanwezig zijn. Zo kunnen zij niet alleen Atlas Copco leren kennen maar ook alvast de sfeer opsnuiven en eens praten met collega’s, en als het goed verloopt zelfs al een contract tekenen.“

Reageer op dit bericht

Reacties

Lutgard D. 2021-08-20 10:37:32

Ja eerst een hoop mensen gedwongen buitengooien en dan nieuwe aannemen om subsidies te krijgen zeker. De grootste nietsnutten die zelfs slapen op de productielijn die kunnen blijven maar eerlijke hardwerkende mensen en bediendes die kunnen na 8 jaar of meer kunnen gaan omdat ze een eerlijk antwoord geven over het beleid en oneerlijke loonverdeling - er wordt gezegd gelijke job gelijk loon niets is minder waar - ik verdiende meer dan 800 euro minder dan mijn collega waar ik zelfs nog al de correspondentie mocht voor doen omdat mr geen talen sprak en ik wel. Jammer maar dit strookte niet meer met mijn realiteit - bedrijf is super maar management trekt op geen bal .. ben blij dat ik na die periode een superjob heb gevonden bij een baas die alle respect heeft en mij apprecieert voor wat ik doe - wordt zelf overal in werelwijde nieuwe aangekochte bedrijven ingeschakeld om deze op te starten - als je bij AC initiatief nam dan ging je uit je kringetje en dat mocht niet maar als je geen initiatief nam was het ook niet ok.. Beslis management wat je wil met je mensen - maar nu is het helaas een duivenkot voor profiteurs, ziekenkasvrienden en vooral vriendjespolitiek.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.