Nieuws Antwerpen ATPC verhoogt opslagcapaciteiten

ATPC verhoogt opslagcapaciteiten

ATPC verhoogt opslagcapaciteiten

atpcATPC wil zijn site aan de Beliweg in de Antwerpse haven verder ontwikkelen. 17 hectaren aan bijkomende gronden kunnen verder volgebouwd worden met bijkomende opslaginstallaties voor petroleum en petrochemische producten. De groep heeft sinds de overname van de plant in 2010 al meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd in de verdere modernisering van de vestiging.

ATPC of Antwerp Terminal & Processsing Company staat voor de vroegere maatschappijen RBP en Petroplus. Vooral RBP, de Raffinerie Belge de Petroles heeft een roemruchte geschiedenis achter de rug. Het was een van de oudste industriële complexen in de haven en haalde zelfs de internationale actualiteit toen de site na een geplande sluiting maandenlang bezet werd door stakende arbeiders.

Het bedrijf kwam ondertussen in handen van de Nederlandse Vitol Group uit Rotterdam en van het Maleisische scheepvaartbedrijf MISC. De twee partners exploiteren samen een groot netwerk aan olie verwerkende bedrijven en opslagfaciliteiten. Antwerpen past perfect in die internationale infrastructuur.

Ondertussen worden nieuwe plannen ontvouwd om de opslagcapaciteiten van de Antwerpse site verder uit te breiden. 17 hectaren aan grond zullen aangesproken worden om de bestaande fabriek te vergroten. ATPC kan nu zo’n 700.000 kubieke meter aan producten opslaan. Dat zouden er 1,200.000 miljoen kunnen worden. Op het terrein aan de Beliweg wordt overigens ook nog een bitumeninstallatie geëxploiteerd die elke dag 3.300 ton asfalt afzet.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.