Nieuws Antwerpen Atypische bakkerij kent groei vanuit stationsgebouw Mortsel-Oude God

Atypische bakkerij kent groei vanuit stationsgebouw Mortsel-Oude God

Atypische bakkerij kent groei vanuit stationsgebouw Mortsel-Oude God

MORTSEL – Een groene zeecontainer als aanbouw van het stationsgebouw van Mortsel-Oude God is sinds anderhalf jaar de thuishaven van Lina’s. Deze ambachtelijke bakkerij van Lina Nassar en haar echtgenoot Bob Dierckx levert ondertussen al een kwart van het brood en gebak aan horecazaken in Lier, Antwerpen en Mortsel.

Het stationsgebouw van Mortsel-Oude God kreeg vier jaar geleden een eigentijdse invulling. Koffiebar Kawa nam zijn intrek in de lokettenzaal en voorziet treinreizigers en passanten sindsdien van specialty koffie en broodlunch. Anderhalf jaar geleden nam ook Lina’s ambachtelijke zuurdesembakkerij zijn intrek in een kleine aanbouw aan het station.

Het bakkersatelier is omgeven met glas, waardoor iedereen Lina Nasser en haar echtgenoot Bob Dierckx aan het werk kan zien. “Wij vormen al ons brood met de hand en ook het bladerdeeg van de croissants en chocoladebroodjes rollen we nog zoals vroeger: met een deegrol.” Bob en Lina bakken ’s ochtends vroeg, maar ’s nachts werken doen ze niet. “Onze broden krijgen hun luchtigheid door het gebruik van natuurlijke gisting, ook wel zuurdesem genoemd. Elk brood rijst minstens 24 uur en kan gebakken worden om vijf uur ’s morgens.”

Ook in andere horecazaken

Het brood en gebak van Lina’s is er niet enkel te koop, je kan er dankzij de samenwerking met koffiebar Kawa net zo goed lunchen met het zuurdesembrood en proeven van croissants en gebak, dagvers gebakken op enkele meters van je tafeltje.

Recent nam Lina’s een eerste werknemer in dienst, want het succes van zuurdesembrood zorgt voor een constante groei van de kleine bakkerij. Ook B2B is er veel vraag. Ongeveer een kwart van het brood en gebak vindt een bestemming in horecazaken in Lier, Antwerpen en Mortsel. Lina’s beperkt zich trouwens niet tot het verkopen van brood, je kan er ook maandelijks terecht voor een tweedaagse workshop desembakken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.