Nieuws Antwerpen Aucxis bouwde grote klokkenwand in Duitse veiling

Aucxis bouwde grote klokkenwand in Duitse veiling

Aucxis bouwde grote klokkenwand in Duitse veiling

aberrantSysteemintegrator Aucxis heeft de grootste P3 LED-klokkenwand ooit geïnstalleerd bij de Duitse Veiling Rhein-Maas in Herongen. De oude informatiepanelen boven de klokken werden vervangen door full colour P3 LED schermen, goed voor een totaal oppervlak van liefst 76,4 vierkante meter. De firma uit Stekene bouwde de acht klokken zonder enige hinder voor de verkoop planmatig om in een tijdspanne van slechts twee weken.

Aucxis is als systeemintegrator gegroeid uit de internationale veilingwereld. De Belgische Groenten en Fruitveiling (LAVA) is niet toevallig een van de aandeelhouders van het bedrijf. De firma spitste zich toe op de automatisering van het veilinggebeuren maar integreerde de oplossingen binnen ruimere toepassingen. In die mate dat Aucxis nu zowel aan tracking en tracing doet, aan e-trade, erp-solutions aanbiedt, procescontroleystemen ontwerpt enz. “Wij hebben in de loop van de jaren ook onze LED display oplossingen geïntegreerd binnen ruimere automatisatieprojecten”, zegt Mieke Hublin. “Wij maakten tot voor kort ook de LED-applicaties zelf aan maar sinds enkele tijd zijn we omgeschakeld naar Aziatische systemen die we inbouwen in onze eigen projecten.”

De LED-techniek van de nieuwe klokkenwnd laat de Veiling Rhein-Maas toe productinformatie, teksten, foto´s en logo´s optimaal en flexibel te presenteren. De veiling zal de nieuwe standaards die in de maak zijn voor product-, sorteer- en kwaliteitscodes dan ook probleemloos in HD resolutie kunnen weergeven. De LED-schermen boven de twee middelste klokken kunnen worden gecombineerd voor het weergeven van videobeelden, presentaties, filmvoorstellingen, reclameboodschappen, … tijdens bijeenkomsten in de zaal. Dit gecombineerde LED-scherm kan 16:9 HD beelden aan van 1280×720 pixels.

Voor het project bouwde Aucxis full colour LED-modules samen van het type P3. Het cijfer staat voor het pixel pitch formaat dat de afstand tussen het middelpunt van twee opeenvolgende ledjes weergeeft. Voor het P3 type bedraagt de afstand 3 mm, wat uiterst scherpe beelden oplevert. Aucxis kan deze spitstechnologie aanbieden aan een zeer competitieve prijs door haar rechtstreekse contract met de fabrikant van de LED-modules.

Aucxis werkte verleden jaar een omzet bijeen van zowat 5 miljoen euro. Het bedrijf stelt 45 mensen tewerk. 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer