Nieuws Antwerpen Aucxis traceert containers van Ardo

Aucxis traceert containers van Ardo

Aucxis traceert containers van Ardo

aucxisMet vriesverse groenten en fruit moet je snel kunnen opereren. De consumenten willen nu eenmaal mooi ogende appelen en bloemkolen. Aucxis heeft daartoe voor Ardo, een West-Vlaamse specialist in vriesverse groenten en fruit een container tracking systeem uitgewerkt via GPS-RFID technologie.

RFID staat voor radio frequency identification. Het GPS-RFID systeem werkt via elektro-magnetische golven en brengt op die manier data over. Het is de facto een soort barcode systeem.

Ardo is de Europese leider in vriesverse groenten en fruit, met productie- en verpakkingssites in acht verschillende landen. Op zijn productiesites voorziet Ardo containers waarin de geteelde producten bij de oogst in bulk worden geladen en getransporteerd naar de verpakkingssites.

Ardo zocht een bedrijf dat een maatoplossing kon leveren die tegelijk beantwoordde aan de actuele behoefte – locatiebepaling van zijn containers – én ten gepaste tijde kon worden uitgebreid. De uitdaging voor Aucxis bestond erin om een modulair concept uit te werken dat Ardo zou toelaten systematisch zijn bedrijfsprocessen te optimaliseren.

De systeemintegrator uit Stekene werkte daartoe een concept uit waarin zowel voor asset management als gegevensintegratie werd gezorg. Het asset management zorgt voor de detectie en de opvolging van het aantal containers en hun locatie. Tevens wordt de traceerbaarheid van de producten vanaf het productieperceel gegarandeerd.
De gegevens worden naderhand bijeengebracht in een overkoepelend RFID platform.

Ardo verkrijgt op die manier elke dag een up-to-date overzicht van het aantal containers en hun locatie. Bovendien wordt de geografische positie van elke container wgevisualiseerd in een Aucxis track en trace applicatie. In geval van diefstal kan de locatie waarop de container zich bevindt, snel gedetecteerd worden.

Aucxis is als systeemintegrator gegroeid uit de internationale veilingwereld. De Belgische Groenten en Fruitveiling (LAVA) is niet toevallig een van de aandeelhouders van het bedrijf. De firma spitste zich toe op de automatisering van het veilinggebeuren maar integreerde de oplossingen binnen ruimere toepassingen. In die mate dat Aucxis nu zowel aan tracking en tracing doet, aan e-trade, erp-solutions aanbiedt, procescontroleystemen ontwerpt enz.

Aucxis werkte verleden jaar een omzet bijeen van zowat 5 miljoen euro. Het bedrijf stelt 45 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.