Nieuws Antwerpen Aussies zijn dol op fietshelmen van Lazer Sport

Aussies zijn dol op fietshelmen van Lazer Sport

Aussies zijn dol op fietshelmen van Lazer Sport

Training Camp of Lotto-Soudal at Benicassim - 11122014Lazer Sport kleurt dezer dagen  de televisieschermen. Tenminste indien de renners van Lotto Soudal mee de koers kunnen maken. Lazer Sport is een producent van geavanceerde fietshelmen die de productie in China aanstuurt vanuit Antwerpen. Het bedrijf fungeert sinds enkele tijd als co-sponsor voor de wielerploeg Lotto Soudal.

Lazer is een hoog aangeschreven merknaam. De producent uit Nijvel maakt al sinds 1919 allerlei types helmen voor oa. motorrijders, paravente springers en fietsers. Sean van Waes en Peter Steenwegen kochten de productie van fietshelmen in 2009 uit de groep uit en zetten met Lazer Sport in Antwerpen een eigen onderneming op. Het ging in enkele jaren ongelooflijk hard.

“We zetten vandaag op jaarbasis tussen de 600.000 en de 700.000 fietshelmen af”, zegt Tim Cornelis. “Het gaat ontzettend goed. Ook tijdens de harde crisisjaren. Wij hebben onze cijfers elk jaar steil de hoogte ingejaagd.”

De firma wordt effectief aangestuurd vanuit Antwerpen waar zowel grafisch ontwerpers als ingenieurs de nieuwe productie uittekenen. Eenmaal de nieuwe types helmen op punt staan worden ze nog even uitgetest in een eigen labo vooraleer ze in China in productie gaan.

Lazer Sport realiseert vandaag een omzet van pakweg 7 miljoen euro. De verkoop zit evenwel vooral in Australië, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. “Onze eigen thuismarkt is nu eenmaal veel te klein om er een eigen productie te laten op draaien. Wij zijn overigens vertegenwoordigd in liefst 54 verschillende landen.”

Lazer Sport zette in dit opzicht onlangs een opgemerkte publiciteitscampagne op in de Australische rittenkoers Tour Down Under. Het bedrijf engageerde er zich om mee de Be Safe Be Seen inspanningen van de Australische overheid te steunen.  Fietsers moeten zichzelf zichtbaar maken in het verkeer door opvallende kledij te dragen en veilig fietsen Door oa. in eerste instantie een veilige helm te dragen.

Het gaat bij Lazer Sport ondertussen effectief niet enkel om koershelmen. De productrange is ook al voorzichtig uitgebreid in de richting van bv. helmen voor stadsfietsen, helmen voor kinderen, voor mountainbikers enz. Lazer Sport stelt vandaag zo’n 15 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.