Nieuws Antwerpen Auto Natie bundelt vijf vestigingen en gaat in zee met zusterbedrijf Willy Naessens

Auto Natie bundelt vijf vestigingen en gaat in zee met zusterbedrijf Willy Naessens

Auto Natie in Kontich Foto: LCV Estate.

Auto Natie bundelt vijf vestigingen en gaat in zee met zusterbedrijf Willy Naessens

Kontich – Auto Natie Group heeft vrijdag een belangrijke verhuis aangekondigd. Vijf vestigingen uit de zuidrand van Antwerpen worden vanaf 2024 gebundeld op de voormalige site van Transport Groeninghe in de Groeningenlei in Kontich. Daarvoor werken ze samen met LCV Real Estate, de zustermaatschappij van de Willy Naessens Group.

In maart 2020 nam Naessens Group de nv Groeninghe met transportfirma en dierenspeciaalzaak van de familie Mennes over. Na de eerdere realisatie van een Brico-vestiging – op de terreinen van de dierenspeciaalzaak – krijgt nu ook de site waar de Groeninghe-vrachtwagens decennialang een vertrouwd beeld vormden, een nieuwe invulling.

Auto Natie Group, dat even verderop enkele jaren geleden de voormalige garage Joly op het kruispunt van de Groeningenlei met de Prins Boudewijnlaan overnam, liet er zijn oog op vallen om een nieuw mobiliteitscentrum uit te bouwen en zijn activiteiten in de zuidrand van Antwerpen te bundelen. Zowel de vestigingen van Auto Natie als Wondercar die nu nog in twee gemeenten verdeeld zitten, worden er samengebracht.

Auto Natie in Kontich

“Chronisch tekort aan kantoorruimte”

“Op een aantal van die locaties kampten we al langer met een chronisch gebrek aan parkeergelegenheid en kantoorruimte”, zegt Koen Van Minnebruggen, bestuurder van Auto Natie Group.

“Geregeld moeten we ook ‘switchen’ en puzzelen met personeel tussen de verschillende vestigingen omdat het vandaag moeilijk is om medewerkers met de juiste competenties te vinden. Daarbovenop zijn recent nog de onderhouds- en energiekosten gekomen die de pan uitswingen. Als we al die elementen samen leggen, leek het ons beter dat zowel naar efficiëntie, duurzaamheid als mobiliteit toe het beter is alles te bundelen.”

Dat de Willy Naessens Group intussen in Kontich was neergestreken, bleek meteen een goede opportuniteit. “Via het lokaal bestuur zijn we met mekaar in contact gebracht en het bleek meteen een match te zijn”, verklaart Van Minnebruggen.

Auto Natie in Kontich
Foto: LCV Estate.

Naast E19

Het nieuwe ‘mobiliteitscentrum’ dat verrijst vlak aan de brug van de Groeningenlei wordt naast de E19 ongetwijfeld een blikvanger. Met het oog op duurzaamheid en ecologie wordt er in verdiepingen gebouwd. “Door de keuze om in de hoogte te bouwen, wordt maar één vierde van de oppervlakte van de totale site ingenomen”, zegt Dirk Deroose van de Willy Naessens Group. “Op die manier ontharden we 2.000 vierkante meter. Van de bomen die er stonden, hebben we ongeveer 90% kunnen behouden.”

Als alles goed gaat, hoopt Auto Natie begin 2024 zijn nieuwe site te kunnen openen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.