Nieuws Antwerpen Autobedrijven zoeken 300 werknemers

Autobedrijven zoeken 300 werknemers

Autobedrijven zoeken 300 werknemers

auto'sZo’n 30 bedrijven uit de auto-industrie hebben nog altijd 323 openstaande vacatures, zo blijkt uit een rondvraag van technologiefederatie Agoria naar aanleiding van het Autosalon. Het gaat zowel om jobs bij assemblagebedrijven, productiebedrijven en R&D-afdelingen als bij toeleveranciers. Onder hen oa. Van Hool in Koningshooikt en Aleris in Duffel.

Tijdens het Autosalon zullen Agoria en Febiac op zaterdag 18 en 25 januari een speeddate organiseren tussen geïnteresseerde kandidaten en enkele voertuigbedrijven als Audi Brussels, Punch Powertrain en Volvo Cars Gent.

Elektronici, ingenieurs, informatici, productiemedewerkers, accountants, projectleiders, salestalenten, … de aard van de vacatures op de website www.beautomotive.be is zeer divers. Ons land telt vanouds heel wat bedrijven in de voertuigindustrie en die zoeken heel wat nieuw talent. Het Autosalon is voor deze bedrijven een uitgelezen moment om die jobkansen onder de aandacht te brengen.

Zo heeft het Europese hoofdkwartier en R&D-center van Toyota Motor Europe een dertigtal openstaande vacatures. En ook vele andere bedrijven uit de sector willen hun team uitbreiden. De bedrijven Audi Brussels (20 vacatures), Punch Powertrain (40 vacatures) en Volvo Cars (20 vacatures) zullen op het Autosalon elke zaterdag aanwezig zijn om hun vacatures voor te stellen. Tijdens een zogenaamde speeddate krijgen geïnteresseerde kandidaten de kans om de HR-mensen van deze bedrijven te overtuigen van hun kwaliteiten.

Punch Powertrain, een producent van variabele en hybride aandrijfsystemen voor personenvoertuigen, is één van de deelnemende bedrijven aan de speeddate. Bart Depraetere, verantwoordelijke rekrutering en selectie: “We zijn een internationaal georiënteerd bedrijf en willen nieuwe medewerkers aantrekken. Niet alleen door goede arbeidsvoorwaarden aan te bieden, maar ook door hen de mogelijkheid te bieden in een hightechomgeving te werken. We werken aan de producten van morgen, van conceptfase tot effectieve realisatie. Punch is in die zin een snoepwinkel voor ingenieurs.”

Ook Audi Brussels neemt als assemblagebedrijf deel aan de speeddate. Erik Prieels, personeelsverantwoordelijke: “Onze nieuwe collega’s komen bij ons terecht in een uitdagende internationale omgeving en krijgen zowel ontwikkelingsmogelijkheden op lokaal vlak als op concernniveau. De uitdaging is om tijdens onze zoektocht kandidaten te vinden die zowel over de relevante technische kwalificaties als talenkennis beschikken. We werden in 2013 verkozen tot ‘employer of the year’, een erkenning voor onze inspanningen om steeds verder te innoveren op het vlak van personeelsbeleid.”

Agoria en Febiac hopen alvast dat de speeddate een succes wordt voor zowel de kandidaten als de bedrijven: “De voertuigindustrie blijft in ons land interessante jobs aanbieden en voertuigtechnologie is een boeiende materie: nieuwe producten en modellen, nieuwe aandrijvingen, nieuwe communicatiemiddelen, geen enkele andere industrie ondergaat een dergelijke technologische revolutie,” stelt René Konings van Agoria.

Speeddate praktisch en solliciteren algemeen

* De speeddate vindt plaats op de stand ‘Job on wheels’ in Heizelpaleis 5 en dat op zaterdag 18 en 25 januari, telkens van 10 tot 14 uur.

* De vacatures van de voertuigbedrijven worden gepost in de rubriek “jobs” op de website www.BEAutomotive.be

-Geïnteresseerde kandidaten (schoolverlaters, alumni en werkzoekenden) voor de speeddate melden zich aan mét CV via info@beautomotive.be en een afspraak wordt ingepland (deadline 17 januari)

-Andere vacatures van andere bedrijven zullen ook op BeAutomotive.be terug te vinden zijn. Solliciteren kan via de link of het e-mailadres vermeld in de vacatures.

–Alle geïnteresseerden zijn gedurende het Autosalon welkom op de stand ‘Job on wheels’ voor een babbel over de sector en de vacatures. Ze worden er ontvangen door Agoria en Febiac.

Via het online contentplatform ‘Be Automotive’ promoten de federaties Agoria en Febiac de voertuigsector in ons land. Zowel het grote publiek als potentiële investeerders worden op www.beautomotive.be aangesproken. Het platform besteedt aandacht aan innovatie, nieuws en weetjes, jobs en exportinitiatieven uit de Belgische voertuigsector. Die industrietak telt in ons land ruim 300 Belgische en internationale bedrijven en vertegenwoordigt 85.000 jobs. Op de website verschijnen ook interviews en columns van bedrijfsleiders uit de voertuigsector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer