Nieuws Antwerpen Autobestuurders betalen jaarlijks honderden euro’s autokosten te veel

Autobestuurders betalen jaarlijks honderden euro’s autokosten te veel

Autobestuurders betalen jaarlijks honderden euro’s autokosten te veel

winterbandenUit een gedetailleerde berekening op myCarPlatform.com, een start-up die via een online simulatie de autokosten voor de consument wil drukken, blijkt dat autobestuurders in België gemiddeld 250 euro te veel betalen voor brandstof en verzekering. Naast de aankoopprijs of financiering, maken verzekeringen en brandstof het grootste deel uit van die kosten.

Wie geen bedrijfswagen heeft, moet zelf de beste formule zoeken. Een wagen van 20.000 euro die 15.000 kilometer per jaar rijdt, kost ongeveer 500 euro per maand. Een flinke hap uit het budget, want het gemiddeld inkomen bedraagt in België zo’n 2.100 euro netto. Het is na de woning de grootste kost voor een gezin.

myCarPlatform.com lanceert als eerste een online tool waarmee particulieren en kleine kmo’s meer inzicht krijgen in hun autokosten. Via een simulatie op de website kun je berekenen of een besparing mogelijk is door te veranderen van verzekeraar of brandstofleverancier, net zoals er online tools zijn om te testen welke energieleverancier het best bij jouw profiel past.

“De meeste mensen beseffen niet dat ze te veel betalen voor hun auto, omdat ze geen tijd hebben om het uit te zoeken. Van autoverzekering veranderen kan maar één keer per jaar. Vaak zijn mensen er niet mee bezig en wordt hun contract automatisch verlengd omdat ze de opzegperiode gemist hebben. Ook is het tijdrovend om alleen op zoek te gaan naar betere tarieven voor de verschillende autokosten”, zegt Glenn Mariën, de in Deurne wonende Retienaar en medeoprichter van myCarPlatform.com .

De start-up kan goedkopere prijzen aanbieden omdat ze rechtstreeks met fabrikanten en leveranciers samenwerken en zoveel mogelijk bestuurders verenigen.
Voor banden kunnen bestuurders tot 50 procent besparen op de adviesprijs van de bandenfabrikanten, voor verzekeringen kan dit tot 15 procent gaan en voor brandstof tot 10 procent.

Aangezien autokosten hoog oplopen, aarzelen veel mensen om extra investeringen te doen zoals een aankoop van winterbanden. Gemiddeld kosten vier winterbanden 500 euro en een extra set velgen minstens 200 euro. Als je de banden eenmaal hebt gekocht, zit je bij een jaarlijks gemiddelde van 15.000 km wel goed voor vijf jaar. Bovendien is het veiliger, en gaan zomerbanden langer mee.
Op myCarPlatform.com kunnen bestuurders testen of hun winterbanden aan vervanging toe zijn. Wie nieuwe winterbanden wil aanschaffen, kan nog tot 31 oktober deelnemen aan een groepsaankoop.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.