Nieuws Antwerpen Automatisatiespecialist Contec opent vestiging in Polen

Automatisatiespecialist Contec opent vestiging in Polen

Automatisatiespecialist Contec opent vestiging in Polen

contecContec gaat een nieuw filiaal openen in Polen. De Antwerpse specialist in industriële automatisatie van complexe productieprocessen haalt vandaag 50% van zijn omzetcijfer uit het buitenland. “Het is daarom belangrijk dat wij op die markten zélf aanwezig zijn”, zegt zaakvoerder Patrick De Pryck. “We hebben het verhaal eerder al geschreven in Roemenië en de resultaten blijven niet uit.”

Contec
is een expansief bedrijf dat vanuit de instrumentatietechnieken doorgegroeid is naar de industriële automatisatie. Het is een vrij jong bedrijf dat zich snel opgewerkt heeft en vandaag tekent voor een omzet van nagenoeg 20 miljoen euro. Het bedrijf tekent ook elektrische vermogensstudies uit en werkt op engineeringprojecten en procesveiligheid. “Wij moeten het vooral hebben van onze snelle flexibiliteit”, zegt Patrick De Pryck. “In het feit dat wij uitgebouwd zijn als een coöperatieve vennootschap waarin alle werknemers betrokken zijn kunnen wij ook rekenen op het engagement van elk individueel personeelslid. Wij zijn overigens totaal onafhankelijk en hangen niet af van leveranciers of installateurs.”

Contec werkt vooral voor de farma en de voedingsindustrie. Het bedrijf is tevens actief in de afval- en slibverwerking, de metaalindustrie en de machine-ontwikkeling. Het orderboek zit goed vol. In de afgelopen dagen gingen werknemers van het bedrijf bv. aan de slag bij ADPO op Linkeroever waar 60 nieuwe opslagtanks gebouwd worden. Daar moet automatisatietechnologie ingebouwd worden. “Dit neemt niet weg dat de Belgische markt biezonder moeilijk is en dat we de hoge loonkost als een permanente handicap meesleuren. Vandaar onze optie om in toenemende mate de buitenlandse markten op te gaan. Daar ligt nog veel werk. Bovendien is het aanbod aan ingenieurs er indrukwekkend groot. Goed geschoolde ingenieurs bovendien. In Roemenië tellen we onderhand al 14 eigen personeelsleden. We starten straks op in Polen en ook voor Frankrijk liggen er plannen klaar.”

Contec stelt in eigen land zo’n 140 mensen tewerk. Daarvan 60 in de hoofdzetel aan de Noorderlaan in Antwerpen en 15 in de vestiging van Kortrijk. Ook op de sites van de klanten zijn permanent mensen van Contec aan de slag.

Ondertussen kunnen burgerlijke en industriële ingenieurs met specialisatie electromechanica en elektriciteit zich nog altijd aanmelden bij Contec. “Het is biezonder moeilijk om hier in de Antwerpse regio nog valabele kandidaten te vinden”, zucht Patrick De Pryck.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.