Nieuws Antwerpen Auto's Cardoen in Wilrijk kan uitbreiden

Auto's Cardoen in Wilrijk kan uitbreiden

Auto's Cardoen in Wilrijk kan uitbreiden

cardoentweeDe Antwerp Karting aan de Boomsesteenweg is gesloten. Auto’s Cardoen kan er in de toekomst zijn activiteiten uitbreiden. Het terrein waarop Antwerp Karting actief was behoorde toe aan Cardoen. De huurovereenkomst liep onlangs af en werd niet verlengd. “Omdat we van de gelegenheid gebruik willen maken om ons helemaal in regel te stellen met het gewestplan”, zegt zaakvoerder Karel Cardoen van de gelijknamige autohandel.

“Het terrein waarop Antwerp Karting was gevestigd, is industriezone, geen recreatiezone. De karting was daar dus in overtreding, wat veel problemen met de vergunning met zich meebracht. Daarom is het beter dat ze hier verdwijnt.”

Cardoen gaat ongetwijfeld initiatieven nemen op de vrijgekomen terreinen maar erg concreet is dat allemaal nog niet. “We willen samen met de stad eerst zien wat kan en mag. En dan zijn er verschillende mogelijkheden, want naast de handel in auto’s doen wij ook ambachtelijke activiteiten en kleinhandel die met auto’s te maken heeft. Pas als we samen met de stad een nieuw RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) hebben opgesteld, gaan we beslissingen nemen. Ook om een timing voorop te zetten, is het dus nog te vroeg.”

Dat Cardoen wil uitbreiden betekent dat het, ondanks de crisis, goed gaat met de zaak die sinds 1992 op de Boomsesteenweg gevestigd is. De toonzaal is ruim 7500 m2 groot en de zaak is elke dag, ook in het weekend, geopend. “Wij verkopen nog elk jaar meer auto’s. Vorig jaar gingen in onze elf winkels in totaal 13.400 wagens de deur uit. Dit jaar openden we nieuwe vestigingen in Zaventem, Brugge en Lier. In Doornik hebben we zelfs een autosupermarkt in openlucht en met het filiaal in Roosendaal zitten we over de grens. Wilrijk blijft vanzelfsprekend onze hoofdzetel.”

Het einde van de huurovereenkomst in Autostad betekent niet het einde van Antwerp Karting. Het circuit dat erg succesvol is in de internationale kartingwereld, verhuist naar een voormalige legerkazerne in Herentals, ook eigendom van Cardoen en ingekleurd als recreatiezone. “Het kan nog enkele maanden duren vooraleer alle administratie achter de rug is, zei exploitant Willy De Feyter die zegt met spijt te vertrekken uit Wilrijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.