Nieuws Antwerpen Auto's Cardoen zet recordcijfers neer

Auto's Cardoen zet recordcijfers neer

Auto's Cardoen zet recordcijfers neer

cardoenAuto’s Cardoen heeft verleden jaar 13.700 wagens afgezet, liefst 45% meer dan in het crisisjaar 2012. Meteen ook een absoluut record. Dit weekeind opent de Antwerpse autosupermarkt een 10de vestiging in Zaventem. Daarmee neemt het bedrijf de expansieve draad uit het verleden weer op.

Zowat elke Belg kent Auto’s Cardoen. Het autobedrijf van Karel Cardoen is in al die jaren doorgegroeid tot een echte trendsetter. Toen in 1992 de eerste supermarkt voor auto’s geopend werd in Wilrijk vergaapten duizenden autoliefhebbers zich aan het ruime aanbod aan auto’s van alle merken. De kleine handel in tweedehandswagens van vader Albert Cardoen was daarmee opengebroken tot een geavanceerd bedrijf.

De groeilijn werd in al die jaren doorgetrokken. Het grote succes van de winkel aan de Boomsesteenweg in Wilrijk werd verscheidene keren opnieuw overgedaan in andere vestigingen over het hele land. In Nederland werd heel even een uitschuiver gemaakt maar ondertussen telt Auto’s Cardoen al negen vestigingen: Wilrijk, Gent, Hasselt, Dendermonde, Doornik, Vilvoorde, Namen, Halle en Marche-en-Famenne. Tijdens het weekeind wordt een tiende vestiging geopend in Zaventem.

Volgens commercieel directeur Ivo Willems van het bedrijf is het succes van Auto’s Cardoen onverminderd te danken aan de volgehouden lage prijzen en het ruime aanbod. Auto’s Cardoen heeft vandaag meer dan 1000 wagens in de etalage staan. Van kleine Toyota’s tot grote Mercedessen. Van kleine stadswagentjes tot 4×4’s.

Het succes van Auto’s Cardoen heeft ongetwijfeld ook te maken met de crisis en de uitlopers ervan. Er is nu eenmaal een overaanbod aan wagens. “We lopen in dit opzicht niet meer achter de modellen aan”, zegt Ivo Willems. “We hebben de primeurs vandaag net zo snel als het merk zelf.”

Met een omzet van pakweg 150 miljoen euro zit Auto’s Cardoen beslist nog niet aan zijn limieten. In Wilrijk wordt op plannen gewerkt om dit jaar nog eens twee bijkomende vestigingen te openen.

Cardoen is trouwens mee geëvolueerd met de markt. Je kunt vandaag vanuit je luie zetel het ruime aanbod aan auto’s consulteren via internet. De webshop van Auto’s Cardoen is heel erg overzichtelijk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.