Nieuws Antwerpen Auto's van BMW schitteren met Solution

Auto's van BMW schitteren met Solution

Auto's van BMW schitteren met Solution

BMW71Het Duitse automerk BMW heropende onlangs haar eerste en ’s werelds enige Brand Store in Brussel. Solution uit Wilrijk heeft als standenbouwer het project in opdracht van Engepar en ABC-Planid mee aangestuurd.

Solution is het vooral om kwaliteit en originaliteit te doen. Dat vakmanschap komt meteen ook van pas bij het bouwen en verbouwen van kantoren en showrooms, iets waar Solution zich de afgelopen jaren op heeft toegelegd.

Voor de BMW Brand Store creëerden de Wilrijkse ideeënbouwers o.a. volledig custom lichtarmaturen en installeerde deze in de showroom op de Waterloolaan. De witte en zwarte lichtarmaturen moesten perfect in de ruimte opgaan en natuurlijk de bolides nog méér doen schitteren.

Een grotere uitdaging vormden de maatprofielen die speciaal voor BMW waren ontworpen en door Solution uit massieve aluminium platen werden gefreesd in hun atelier.

Solution nam ook de behuizing van de lichtkranten boven de roltrap en de installatie van de kevlar deuren in de vitrines voor haar rekening.

Zaakvoerder Frank Van Goethem had in de wereld van sound en light een sterke reputatie opgebouwd. Alleen ging hij in dit opzicht steeds verder en kwam hij ook in de werelden van de standenbouw en de inrichtingen terecht. Vandaar zijn idee om al zijn concepten in Solution te combineren tot een ruimer productenaanbod waarmee de klanten finaal alle richtingen uit kunnen. Solution werd opgestart in het jaar 2000 en groeide sindsdien onverminderd door.

“Vandaag bouwen we zowel beursstanden uit, zetten we displays neer, tekenen graphics, zorgen voor het drukwerk enz. We zijn actief op tentoonstellingen, verzorgen events, zetten trade shows in elkaar enz.” zegt design en project manager Anouk Covents. “Wij werken in dit opzicht voor farmabedrijven, ICT-ondernemingen, modehuizen, autobedrijven en musea. Echt, wij doen de gekste dingen. Zo hebben wij ooit voor Wonderbra een springcabine uitgebouwd. De dames die de kwaliteiten van de BH’s van Wonderbra wilden uittesten konden er daadwerkelijk vaststellen dat alles tijdens het springen echt wel op zijn plaats bleef zitten…..”

Nog zo’n specialiteit: tentoonstellingen. Voor het Letterenhuis bv., voor het Middelheimmuseum, voor handtassenproducent Delvaux enz.

We kunnen alles aan, heet het in Wilrijk. Solution beschikt in dit opzicht over een eigen CNC-afdeling waarin alles gefreesd kan worden. “We hebben een eigen laspost, een eigen schrijnwerkerij, een spuitcabine, een printafdeling enz. Onze magazijnen zijn liefst 5000 vierkante meter groot. Wij hebben dus de nodige ruimte om er tegenaan te gaan.”

Met de futiristische showroom van BMW in Brussel heeft Solution effectief een nieuw visitekaartje afgegeven. De acht personeelsleden zijn er dan ook biezonder trots op.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.