Nieuws Antwerpen Autosector kan 300 vacatures niet invullen

Autosector kan 300 vacatures niet invullen

Autosector kan 300 vacatures niet invullen

hoolIn de autosector staan minstens 300 vacatures open. Het gaat dan zowel om jobs bij productiebedrijven als bij R&D afdelingen. Busbouwer Van Hool uit Koningshooikt wil op relatief korte termijn 52 mensen aanwerven.

Naar aanleiding van het Aurosalon 2015 hehben de meeste bedrijven een overzicht opgemaakt van de uitstaande vacatures. Volgens de werkgeversfederatie Agoria zouden momenteel 300 jobs niet ingevuld geraken.

Marc Lambotte van Agoria hoopt van zijn kant dat de vacatures snel ingevuld geraken. “De auto-industrie blijft in ons land interessante jobs aanbieden. Autotechnologie is een boeiende materie. Elektronici, ingenieurs, informatici, productiemedewerkers, accountants, projectleiders, salestalenten…. De aard van de vacatures op de website www.beautomotive.be is zeer divers. Het bewijst dat ons land nog altijd veel potentieel heeft als locatie voor de auto-industrie.”

Van Hool is alvast op zoek naar 52 bijkomende werknemers. Zowel arbeiders als bedienden. Zegt CEO Filip Van Hool: “Nieuwe medewerkers komen terecht in een technologische omgeving en dragen allemaal bij tot de productie en de verkoop van hoogwaardige producten die wij op de internationale markt brengen. Ze kunnen rekenen op een gedegen interne opleiding en een boeiende technische omgeving met groeimogelijkheden. Het is mijn oprechte overtuiging dat werken in de automovive industrie ook naar de toekomst toe perspectieven biedt.”

Ook bij Punch Powertrain in Sint Truiden staan nog 50 jobs open. Audi Brussels heeft 13 vacatures.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.