Nieuws Antwerpen Autoverkoop is gekelderd

Autoverkoop is gekelderd

Autoverkoop is gekelderd

ANTWERPEN – De autoverkoop in ons land is sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus gekelderd. Volgens cijfers van mobiliteitsvereniging Traxio werden er in de laatste week van maart nog slechts een duizendtal nieuwe wagens ingeschreven, 93 procent minder dan vorig jaar. Bij tweedehandswagens ging het om nog amper 2.200 inschrijvingen, een daling met 85 pct. Traxio verwacht dat de duik, die ze ongezien noemt, ook de volgende weken nog merkbaar zal zijn.

Showrooms zijn door de maatregelen van de overheid sinds 18 maart verplicht gesloten. Zelfs wagens die klaar staan, mogen volgens Traxio niet aan de klant geleverd worden. Later deze week komt Febiac, de federatie van de automobielsector, met haar cijfers over het aantal inschrijvingen. Die hebben wel betrekking op de hele maand maart.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.