Nieuws Antwerpen AVA Papierwaren blijft nieuwe winkels openen

AVA Papierwaren blijft nieuwe winkels openen

AVA Papierwaren blijft nieuwe winkels openen

avaAVA Papierwaren heeft verleden jaar opnieuw vier bijkomende winkels geopend. Dit jaar wordt verder doorgegaan op dat elan. De omzet van de groep uit Temse steeg daarbij met 4% tot 90 miljoen euro. “Het is meteen ook de reden waarom ons bedrijfsresultaat verleden jaar dan wél sterk onder druk stond”, zegt gedelegeerd bestuurder Mia Van Weddingen. “Nieuwe winkels openen kost nu eenmaal flink wat geld.”

Met nu al pakweg 500 personeelsleden heeft AVA zich opgewerkt tot een toonaangevende groep. Vooral omdat de onderneming eveneens sterk aanwezig is in Wallonië en Brussel. Er wordt nagenoeg een derde van het zakencijfer gerealiseerd.

De keten verkoopt zijn assortiment met 13.000 producten overigens niet alleen in zijn eigen winkels. AVA levert tevens rechtstreeks aan de horecasector en exporteert ook bepaalde hoeveelheden aan het buitenland.

De familie Van Weddingen zet na al die jaren nog altijd een flinke stempel op het bedrijf. Armand Van Weddingen opende zijn eerste vestiging ooit nog in de Antwerpse Brederodestraat. Sindsdien zijn we drie generaties verder en volgt Mia Van Weddingen de ontwikkelingen binnen het bedrijf vanuit Temse nog altijd van dichtbij op. In Sint Niklaas runt de groep een eigen produtiecentrum.

De verkoop van schoolgerief, tafeldecoratie, feestartikelen, bureau-acccessoires, verpakkingsmateriaal e.a. loopt ondertussen bepaald goed. “Dit neemt niet weg dat de concurrentie vandaag bikkelhard is”, zegt mevrouw Van Weddingen. “Verscheidene ketens wagen zich op onze markten en proberen marktaandeel in te pikken. Bovendien staat de horeca, een van onze traditionele afnemers vandaag eveneens zwaar onder druk.”

AVA reageert door oa. zijn ITI-infrastructuur te moderniseren en nog meer… nieuwe winkels te openen. Dit jaar werd de vestiging in Oostende verplaatst en gemoderniseerd. In Couillet werd een nieuwe shop geopend. Er zijn plannen voor nog meer nieuwe winkels.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer