Nieuws Antwerpen Aveve pikt 50% van duivenspecialist Natural Granen in

Aveve pikt 50% van duivenspecialist Natural Granen in

Aveve pikt 50% van duivenspecialist Natural Granen in

baalbekDe leverancier van land- en tuinbouwproducten Aveve neemt een belang van 50 procent in Natural Granen, een producent van hoogwaardige duiven- en vogelvoeders uit Schoten.

Natural Granen is in de jaren dertig opgezet door de broers Noël en Robert Descheemaecker die als drukker en advocaat gepassioneerd waren door de duivensport. Ze gaven eenn eigen tijdschrift uit over duiven, zetten een kweekstation op maar gingen vooral voedermengsels maken. De verkoop daarvan ging zo vlot dat Natural Granen nu exporteert naar zowat alle landen ter wereld. Zelfs tot in China waar de duivensport heel erg populair aan het worden is. Chinezen tellen vandaag onvoorstelbaar hoge bedragen neer voor een “prijsduif.”

Met het oog op de verdere internationale expansie op de exportmarkten hebben de familiale aandeelhouders 50% van hun participatie in Natural Granen verkocht aan de Leuvense groep Aveve, zelf een dochteronderneming van de Boerenbond. Aveve controleert niet alleen een keten van 250 tuincentra. Verscheidene bedrijven uit de groep zijn geëngageerd in nevenactiviteiten van de landbouwsector zoals veevoeding, plantenvoeding, plantenbescherming, zaden, zaaigranen, plantaardappelen en de distributie van landbouwmachines. Aveve stelt ongeveer 1.750 mensen tewerk en sloot 2012 af op een omzet van 1,3 miljard euro..

Hoeveel Aveve betaald heeft voor de participatie in Natural Granen is niet bekend. Het gaat er de familiale aandeelhouders Descheemaecker wél om met de ingebrachte kapitalen verder te investeren in de toekomst en in dit opzicht ook het bestaande productenassortiment uit te breiden met het aanbod van Aveve zelf. Stephan Descheemaecker ziet een en ander als een win-win situatie. “Wij hebben trouwens aangemerkt dat Aveve zijn dochterondernemingen vrij autonoom laat functioneren. Dat speelde voor ons een belangrijke rol.” Voor de klanten en de werkenemers verandert er dus de facto niets.

De participatie moet leiden tot “belangrijke schaalvoordelen en samenwerking op het vlak van onder andere knowhow, aankoop van grondstoffen, productontwikkeling en technische kennis”, heet het in Schoten. Natural Granen zal operationeel autonoom onder zijn bestaande commerciële identiteit en leiding blijven werken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer