Nieuws Antwerpen Avondshopping is populair bij Wijnegem Shopping

Avondshopping is populair bij Wijnegem Shopping

Avondshopping is populair bij Wijnegem Shopping

WIJNEGEM – Al één op de vijf shoppers trekt er ’s avonds tussen 18 en 21 uur op uit om kleren, schoenen en cadeau’s te kopen. De zogeheten avondshoppers zijn hoofdzakelijk vrouwen, maar ook steeds meer mannen wippen na het werk nog snel voor een uurtje één of meerdere winkels binnen. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van de bezoekerscijfers van Wijnegem Shopping.

Dat het aantal avondshoppers toeneemt, is voor een belangrijk stuk te verklaren doordat steeds meer Belgen vast en voltijds werk hebben. Ook op zaterdag is avondshoppen overigens erg populair, zeker ook bij ouders van kinderen die overdag naar de sportclub gaan.

Wijnegem, het grootste shopping center van de Benelux, krijgt dezer dagen elke avond enkele duizenden shoppers over de vloer. “Al één op de vijf shoppers gaat tegenwoordig op weekdagen tussen 18 en 20 uur en op vrijdag zelfs tot 21 uur op zoek naar nieuwe kledij, schoenen of een cadeautje. Zes op de tien shoppers zijn vrouwen. Zij komen ook dikwijls voor de kinderen langs. Maar ook mannen springen steeds vaker na het werk nog snel een uurtje binnen”, zegt Zsofi Horvath, communicatiemanager van Wijnegem.

Vast en voltijds werk

Dat avondshopping populairder wordt, mag eigenlijk niet verbazen. Recent onderzoek van HR-dienstverlener Acerta leert dat de Belgen massaal meer vast en voltijds werken. Zo was vorig jaar al 62,5% van alle lopende arbeidscontracten een voltijds exemplaar.

“Eenvoudig gesteld waren er vroeger meer Belgen die overdag tijd hadden om te winkelen. Dat is nu niet meer het geval. Omdat bovendien ook ons sociale leven en het verkeer drukker is geworden, gaan meer werkende Belgen op zoek naar winkels die ruime openingsuren hebben”, Katrien Geysen, manager van Wijnegem.

Vrijdag is topdag

Ook op zaterdag trekt nog één op de vijf shoppers pas na 18 uur op winkelronde. Onder hen vele mensen die op zaterdag nog hebben gewerkt en ouders wier kinderen overdag naar de sportclub gaan.

De topdag voor avondshopping blijkt vrijdag te zijn. Bijna een derde van alle vrijdagshoppers in Wijnegem trekt er ’s avonds op uit.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.