Nieuws Antwerpen Award van Lloyd's List voor Euronav

Award van Lloyd's List voor Euronav

Award van Lloyd's List voor Euronav

olietankerDe Antwerpse tankerrederij Euronav is door Lloyd’s List uigeroepen tot Onderneming van het Jaar. Euronav realiseerde dit jaar enkele strategische doelstellingen die van de vennootschap de grootste onafhankelijke beursgenoteerde rederij voor ruwe olie ter wereld maakten.

Over de laatste achttien maanden haalde Euronav 355 miljoen dollar op om haar vlootuitbreiding te financieren en integreerde het negentien grote tankers (VLCC’s) met een waarde van 1,2 miljard dollar. In januari van dit jaar werkte 2015 de vennootschap in drie dagen een IPO af waarmee 230 miljoen dollar opgehaald werd

“Het is een grote eer om door Lloyd’s List tot Onderneming van het Jaar bekroond te worden”, zegt Paddy Rodgers, CEO bij Euronav. “We nemen onze verantwoordelijkheid om de belangrijkste aspecten van de ruwe olietankersector positief uit te dragen. Omdat we onze leidersrol daarin zeer ernstig nemen, doet het ons plezier dat we daar erkenning voor krijgen. Euronav onderging dit jaar enkele ingrijpende veranderingen. Intussen hebben we ons onderscheiden van onze concurrenten als het grootste beursgenoteerde aandelenplatform met een gemiddelde dagelijkse liquiditeit van het aandeel van 20 miljoen dollar.”

Lloyd’s List bestaat sinds 1734 en is een wereldwijd gereputeerd informatieplatform voor de scheepvaartindustrie. “Euronav werd verkozen tot Onderneming van het Jaar omdat het best in staat was om te innoveren en zich aan te passen aan de snel veranderende aard van de scheepvaartmarkt. Euronav toonde ook vooruitgang op vlak van strategie, winstgevendheid en efficiëntie”, zegt Richard Meade, hoofdredacteur en voorzitter van de jury.

“De Lloyd’s List Awards bekronen de beste vennootschappen die de scheepvaartindustrie te bieden heeft. De awards worden toegewezen door een onafhankelijke jury van sectorspecialisten. Wie een award wint, wordt dus erkend door de eigen sectorgenoten.”

Euronav wordt aangestuurd door de familie Saverys.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.