Nieuws Antwerpen Award voor prestaties van Sky Man

Award voor prestaties van Sky Man

Award voor prestaties van Sky Man

kris govaertHet takeltechnologiebedrijf Sky Man International kreeg de innovatieprijs van het financieel weekblad Trends toegekend. Met de Trends Business Tour honoreert het blad ondernemingen die zich laten opmerken op het vlak van innovatie en duurzaamheid. Sky Man kreeg de prijs voor de provincie Antwerpen. Een onafhankelijke jury heeft over de beslissing overlegd.

Sinds Hugo Leemans zijn eerste constructies ineenstak om hoge gebouwen aan te pakken heeft Sky Man zowat alle records neergehaald. Ook op de Etihad Towers in Abu Dhabi, 305 meter hoog stond een installatie uit Boom.

Het heeft ongetwijfeld met de trots van de nieuwe groeilanden te maken. De gebouwen en de skyline van de steden klimmen steeds hoger. Niet enkel in Abu Dhabi. Ook in Dubai, Kuala Lumpur, Brasilia, Moskou, Shanghai, Beijing of New Delhi. De torens grijpen overal naar de hemel.

Sky Man heeft er evenveel uitdagingen aan. Het bedrijf van Hugo Leemans maakt automatische hangstellingen en takelconstructies waarmee het onderhoudspersoneel bv. de ramen van de torens kan schoon maken. In plaats van een stelling te bouwen die dan vanaf de grond 305 meter hoog zou moeten worden laat Sky Man een geautomatiseerd platform neer dat voorzichtig langsheen het gebouw neergelaten wordt. Het geheel is voorzien van rails, stalen kabels, takels en stalen armen.

Sky Man groeit op die manier onverminderd door. Het bedrijf zette onlangs een eigen dochteronderneming op in de Verenigde Staten: Sky Man USA. Samen met Sky Man International vormt Sky Man USA de Sky Man Group.

Met een omzet van 8,5 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 754.000 euro deed het bedrijf het in 2013 uitstekend. Die cijfers zullen dit jaar allicht nog beter liggen. De installaties van Sky Man worden vandaag ook gebruikt bij de bouw van het nieuw NAVO headquarters in Evere, het nieuwe station in Oostende en de financietoren in Luik. “Wij richten ons evenwel vooral op het buitenland”, zegt managing director Kris Govaert. 85% van de productie wordt buiten de landsgrenzen gerealiseerd in meer dan 40 landen.

In Boom wordt ondertussen ook intensief gezocht naar diversificatiemogelijkheden voor de productie van de traditionele takelplatformen voor wolkenkrabbers. Dat kunnen oa. ook de boorschachten van olieputten zijn of de talrijke windmolens die overal te lande opgezet worden. Het bedrijf beschikt op het terrein aan de Rupel over 5.000 vierkante meter aan productiefaciliteiten voor de bouw van geautomatiseerde hangstellingen.

Foto: Kris Govaert

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.