Nieuws Antwerpen Award voor Reynaers Aluminium

Award voor Reynaers Aluminium

Award voor Reynaers Aluminium

reynaersReynaers Aluminium kreeg onlangs de Family Business Award of Excellence toegekend. Deze award beloont een familiebedrijf dat uitblinkt in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf. De onderneming uit Duffel mag daarom deelnemen aan de internationale Family Business Summit in Monte Carlo in juni 2016.

De Family Business Award of Excellence werd voor de 2de keer georganiseerd door Ernst & Young, FBNet Belgium en Guberna. De criteria voor de jury zijn deugdelijk bestuur, de visie en het behoud van de familiewaarden, de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen en de communicatie en het maatschappelijk engagement van de onderneming.

Veel meer dan een wedstrijd wil de Award een richtlijn zijn voor goede praktijken. “Familiebedrijven zijn de basis, de humus van onze economie. Een belangrijke succesfactor is hun openheid. Met de Award willen we deze kwaliteit in de verf zetten!”, licht juryvoorzitter Luc De Bruyckere toe. De Family Business Award of Excellence wil familiebedrijven aanmoedigen om hun ervaringen en beste praktijken onderling uit te wisselen.

Een reactie van Martine Reynaers, CEO van Reynaers Aluminium: “Door het overlijden van de stichter van Reynaers Aluminium in 1973, groeide het besef dat een bedrijf dat duurzaam wil bestaan niet kan geleid worden door één persoon maar door teamwerk op alle niveaus van de onderneming. Omdat we als familie onze bestuurservaring wilden versterken, zochten we naar bestuurders buiten de familiale sfeer. Dit hebben we in de loop van de jaren verfijnd en gebetonneerd in onze mentaliteit en onze statuten. Ons respect voor de omgeving weerspiegelt zich niet alleen in onze producten, maar ook in onze wens om onze ecologische voetafdruk tot een minimum te beperken zodat we onze kinderen kunnen nalaten in een wereld waar gezond kan geleefd worden. Dit kaderde in onze opvoeding, waarin het respect voor mensen, culturen en ideeën een belangrijke rol speelde. Het traject naar de uiteindelijke verkiezing zelf was veeleisend én inspirerend. Het verplichtte ons om een aantal processen zowel intern als extern te verduidelijken. ”

Op de foto v.l.n.r.: Rudi Braes (CEO en voorzitter EY België), Karin Reynaers (Facility & Mobility Director), Mevr. Reynaers-Buelens, Martine Reynaers (CEO Reynaers Aluminium), Lutgart Van den Berghe (Afgevaardigd Bestuurder, Guberna), Dominique Moorkens (Voorzitter, FBN Belgium) en Luc De Bruyckere (Voorzitter van de jury).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.