Nieuws Antwerpen Awards voor Umicore en Special Fruit

Awards voor Umicore en Special Fruit

Awards voor Umicore en Special Fruit

umicoreetjeHet grondstoffenbedrijf Umicore en Special Fruit winnen de eerste “Ondernemer voor Ondernemers”-trofee. De nieuwe trofee beloont de inzet van Belgische bedrijven in het Zuiden.

Umicore werd bekroond omwille van zijn inspanningen om de berg afgedankt ICT-materiaal in het Zuiden te verminderen. Het bedrijf doet dat samen met de NGO Worldloop. Umicore verwerkt in Hoboken gevaarlijke stoffen in moederborden, kabels, mobiele telefoons en batterijen tot nieuwe grondstoffen voor tal van toepassingen. De opbrengst daarvan laat het bedrijf terugvloeien naar de organisaties in Afrika die het ICT-materiaal recycleren.

Daarnaast schenkt het bedrijf zelf zijn oude, maar nog steeds erg bruikbare computers aan Close The Gap, een organisatie die wereldwijd computers schenkt aan medische, educatieve, sociale of bedrijfsprojecten in ontwikkelingslanden. Umicore heeft intussen al bijna tweeduizend computers aan de organisatie geschonken.

Special Fruit uit Meer werd gelauwerd voor de ondersteuning die het bedrijf aan lokale fruitboeren in Zuid-Amerika, Afrika en Azië biedt. In Kenia en Tanzania helpt de KMO mee om lokale telers van passiefruit en avocado’s op te leiden, zodat hun producten kwalitatiever en veiliger worden. In Ethiopië helpt het bedrijf een gelijkaardig project te financieren voor telers van peulen en maïs.

Ondernemers voor Ondernemers is een Belgische V.Z.W. die al veertien jaar NGO’s en bedrijven engageert voor een duurzame economische groei in landen in ontwikkeling.

Voorts kende de jury twee aanmoedigingsprijzen toe, met name aan Solitech Belgium, een informaticabedrijf uit Mechelen, en Ginger Love uit Mortsel, een producent van gemberthee. Solitech Belgium ondersteunt Burundese ondernemers bij de opstart van hun bedrijf. Ginger Love kreeg de aanmoedigingsprijs voor zijn engagement ten opzichte van boeren in het Zuiden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.