Nieuws Antwerpen AXA bank gaat snoeien in netwerk van agentschappen

AXA bank gaat snoeien in netwerk van agentschappen

AXA bank gaat snoeien in netwerk van agentschappen

AXA bank wil snoeien in zijn netwerk. “Mensen hebben we niet teveel, agentschappen wel”, zegt de nieuwe CEO Peter Devlies. AXA Bank telt 700 agentschappen en wil dat aantal geleidelijk afbouwen. Kantoren moeten samensmelten tot grotere entiteiten, om te beantwoorden aan de vraag naar specialisatie. In Antwerpen zijn er een tiental AXA-agentschappen.
Ook andere banken zijn fors gaan snoeien in hun netwerk. Hoeveel AXA-kantoren er uiteindelijk zullen overblijven, is nog niet bekendgemaakt. AXA bank is op de Belgische markt de zevende bankengroep. Devlies vindt ook dat de bankengroep geen voldoende aantrekkelijk imago heeft. ‘Te grijs’, zegt de CEO. “Onze klanten associëren ons ook niet spontaan met expliciet positieve eigenschappen.” In de toekomst wil AXA bank zich duidelijker positioneren als vermogensbegeleider en verschaffer van beleggingsadvies. “De mensen zijn het beu niets te krijgen op een spaarboekje en koopkracht te verliezen door de hoge inflatie”, aldus de nieuwe topman, die een en ander verduidelijkte in een interview met Trends.

AXA bank heeft de voorbije jaren haar activiteiten en kostenstructuur ingrijpend geherstructureerd, en de Oost-Europese activiteiten afgestoten. Vorig jaar werd een nettowinst van 98 miljoen euro geboekt. AXA bank haalt nu minder van 15 procent van haar inkomsten uit commissies, terwijl het gemiddelde van de Belgische banksector 30 procent bedraagt. Door te focussen op beleggingsadvies zou dat moeten stijgen. Dit vergt echter ook meer expertise bij het personeel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.