Nieuws Antwerpen Axel Mebis bewegwijzert parkings en luchthavens

Axel Mebis bewegwijzert parkings en luchthavens

Axel Mebis bewegwijzert parkings en luchthavens

axel_mebisIn volle crisisperiode een eigen grafisch studiebureau oprichten is zeker niet evident. Drie jaar na zijn opstart kijkt Axel Mebis toch met enige tevredenheid terug op wat hij in al die maanden al heeft kunnen realiseren. “Het gaat traag maar toch gestaag”, zegt hij.

Axel Mebis heeft een op het eerste gezicht tot nog toe vreemde koers gereden. Hij combineert zijn expertise als grafisch ontwerper met die van… piloot. Zijn bedrijfje is dan ook niet helemaal toevallig gevestigd op de luchthaven van Deurne. “Ik heb effectief grafische vormgeving gestudeerd op Sint Lucas maar ik heb ook een opleiding gevolgd als piloot. Merkwaardig genoeg ben ik erin geslaagd om die twee in mijn beroep te combineren. Ik maak grafische ontwerpen voor startende KMO’s zoals logo’s, websites of brochures. Ik besticker anderzijds ook vliegtuigen. Zoals ze dat vaak ook doen met de Smartjes van Daimler bv. Die twee activiteiten gaan hier op Deurne perfect samen. Ik heb hier voeling met het luchtvaartgebeuren en ik heb anderzijds ook contacten met KMO’s.”

Het studiebureau Axel Mebis is bovendien ook toegespitst op bewegwijzering in grote gebouwen en… luchthavens. Dat heeft Axel meegenomen uit Amsterdam waar hij enkele jaren werkte voor een bedrijf dat van bewegwijzering een kernbusiness gemaakt had. Vlaanderen kan op dat vlak effectief nog wat leren van de Nederlanders. De bewegwijzering is hier vaak heel erg verwarrend en chaotisch. “Nederlanders hebben een perfecte signalisatie. Bewegwijzering is in het licht van mijn andere activiteiten een perfecte aanvulling op onze specialisaties.” Het studiebureau Axel Mebis is in dit opzicht biezonder trots op de opdrachten die het eerder al uitvoerde voor het bouwbedrijf Besix Parks. Besix heeft van de uitbating van parkings een nevenactiviteit gemaakt. Axel Mobis mocht in de nieuw gebouwde parking van Lier de bewegwijzering aanbrengen en in plaats van de tekeningen van druiven en bananen koos het bureau bv. voor bekende gebouwen die Besix eerder al neerpootte. Zo de Burj Khalifa in Dubai.”

Axel Mebis werd onlangs met zijn grafisch studiebureau lid van Voka. “Ik ben een netwerkdier”, zegt hij. “Ik hou ervan om met mensen contacten te leggen en op die manier ook orders binnen te halen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer