Nieuws Antwerpen AZ Monica ondergaat naamsverandering

AZ Monica ondergaat naamsverandering

AZ Monica ondergaat naamsverandering

Patiënten en medewerkers in het AZ Monica zijn geen nummers. Met deze boodschap lanceert het Antwerpse ziekenhuis een opmerkelijke campagne. AZ Monica ondergaat een naamsverandering en heet een tijdlang AZ Véronique, AZ Christophe of AZ Fatima.

De naam ‘Monica’ wordt vanaf vandaag vervangen door namen van ziekenhuismedewerkers. Op deze manier wil het AZ Monica haar medewerkers in de kijker zetten en hen bedanken voor hun inzet, flexibiliteit en loyaliteit tijdens de intense covidpandemie. Daarnaast wil het ziekenhuis de persoonlijke relatie tussen patiënt en zorgverlener benadrukken. De campagne gaat gepaard met opvallende vlaggen aan de voorgevels en muurstickers in de gangen van de campussen in Deurne en Antwerpen en in de polikliniek Blancefloer met verschillende namen van personeelsleden.

Directeur Kwaliteit bij het AZ Monica, Greet Peeters, licht toe: “De kwaliteit van onze zorgverlening is de optelsom van al onze 2000 medewerkers. Daarom geven we het ziekenhuis tijdelijk 2000 verschillende namen. We willen hiermee onze collega’s de aandacht geven die ze verdienen en hen bedanken voor het feit dat ze elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven om onze patiënten met de beste zorg te omringen. Tegelijkertijd moedigen we onze medewerkers aan om zich bij het contact met een patiënt of bezoeker persoonlijk voor te stellen. We merken dat door dit kleine gebaar het eerste contact vlotter en persoonlijker verloopt en dat het voor heel wat geruststelling zorgt bij patiënten. Het schept vertrouwen en is een krachtige manier om de centrale rol van elke medewerker in de zorg duidelijk te maken. Patiënten voelen zich meer betrokken, wat leidt tot een warme en betere zorgervaring.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.