Nieuws Antwerpen AZ Rivierenland investeert 14 miljoen in nieuwbouw campus Rumst

AZ Rivierenland investeert 14 miljoen in nieuwbouw campus Rumst

AZ Rivierenland investeert 14 miljoen in nieuwbouw campus Rumst

Dat de medische en verpleegkundige zorg in AZ Rivierenland overuren draait, hoeft geen betoog. Maar ook aan de infrastructuur van het ziekenhuis wordt grondig gewerkt. Zo wordt 14 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwbouw van campus Rumst en wordt ook campus Willebroek onder handen genomen.

In 2022 wil AZ Rivierenland de eerste patiënten verwelkomen in de vernieuwde campus Rumst en campus Willebroek, maar daarvoor moeten er eerst nog enkele bouwfasen doorlopen worden. Op campus Rumst werden het pijncentrum en de verpleegafdeling geneeskunde 2 reeds volledig vernieuwd. Sinds september 2020 is bouwonderneming Hooyberghs uit Arendonk bezig met de afbraakwerken van het onthaal en de bovenliggende verdiepingen.

De bedoeling is dat er plaats wordt gemaakt voor een nieuwe inkomhal met gezellige cafetaria, een nieuw dagziekenhuis geneeskunde en oncologie en de uitbouw van de diensten maagdarmziekten, nierdialyse, pneumocardiorevalidatie, pneumologie, urologie, fysische geneeskunde en de rugschool.

“Samen met de directie en in het verlengde van de fusie wordt volop ingezet op de uitbreiding en vernieuwing van campus Rumst. Niet alleen letterlijk door de bijkomende vierkante meters, maar vooral ook de zorg kan door deze nieuwbouw uitgebreid en geoptimaliseerd worden”, zegt dr. Michel Craninx, diensthoofd oncologie en ondervoorzitter medische raad. “Met deze nieuwbouw willen we als AZ Rivierenland verder groeien en een baken zijn voor de regionale zorg in de Rupelstreek.”

Op campus Willebroek, waar vandaag enkel nog dagactiviteit plaatsvindt, maakt een deel van het gebouw plaats voor een compacte nieuwbouw. De rest van het gebouw maakt in een latere fase plaats voor een open terrein.

Reageer op dit bericht

Sector
  Onderneming
  Personen

  Gerelateerde berichten

  Sector
   Onderneming
   Personen

   Meest gelezen in deze regio

   Veel gelezen in deze regio

   Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

   Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.