Nieuws Antwerpen AZO Benelux onderkent sterke groei

AZO Benelux onderkent sterke groei

AZO Benelux onderkent sterke groei

azoAZO Benelux werft verscheidene bijkomende personeelsleden aan. Het gaat veelal om hogere profielen. AZO Benelux is als Antwerpse dochteronderneming van de gelijknamige Duitse groep gespecialiseerd in de ontwikkeling en de productie van hoogwaardige automatisatieystemen voor stortgoed.

De personeelsadvertentie liegt er niet om: AZO Benelux zoekt een maintenance engineer, een automation engineer, een electrical designer, een mechanical designer en een lasser/monteur. Ineens vijf man. Kennelijk een aanduiding ervoor dat de zaken goed lopen bij AZO. Het bedrijf geeft overigens in zijn personeelsadvertentie zelf aan “dat het een sterke groei meemaakt.”

De zaakvoerder geeft er echter de voorkeur aan “om daar niet op in te gaan.”

Eerder werd al aangegeven dat het AZO effectief voor de wind gaat en dat het gebudgetteerde omzetcijfer voor 2014 “ongetwijfeld zou gepasseerd worden. Er werden immers enkele mooie orders binnengehaald.”

AZO is als Duits concern gegroeid uit de machinebouw voor geautomatiseerde producttoevoer. De stichter van het bedrijf, Adolf Zimmermann ontwierp destijds de eerste wervelstroom-zeefmachine. In de loop van de jaren heeft het bedrijf zich verder opgewerkt tot een van de internationale marktleiders op het vlak van handling van stortgoed en vloeistoffen. Die energiezuinige concepten worden ingebouwd in de installaties van farmabedrijven, voedingsondernemingen en chemie-installaties. AZO Benelux beschikt in dit opzicht over een portefeuille van meer dan 4000 klanten waaronder toonaangevende bedrijven als BASF, Janssen Pharmaceutica, Friesland Campina e.a.

AZO Benelux verzorgt vanuit Antwerpen de hele Benelux-markt. Het gaat dan niet enkel om verkoop maar ook om service, preventief onderhoud en het beheer van de stock aan onderdelen. In dit opzicht zit het bedrijf dicht tegen zijn klanten aan. Het bedrijf stelt op de Antwerpse Linkeroever tot nog toe zo’n 85 mensen tewerk maar is effectief op zoek naar bijkomend personeel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.