Nieuws Antwerpen B-Close sluit deal met Norriq

B-Close sluit deal met Norriq

B-Close sluit deal met Norriq

hysterhysterB-Close heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met het softwarebedrijf Norriq. Norriq gaat Microsoft Dynamics NAV implementeren bij de Antwerpse leverancier van Hyster toestellen. Het ging B-Close om een nieuwe ERP-oplossing waarmee vooral de service naar de klanten diende geoptimaliseerd te worden.

B-Close is nog maar enkele maanden als zelfstandige eenheid actief. Het bedrijf uit Zwijndrecht is opgezet uit een management buy-out van het Zuid-Afrikaanse Barloworld. Het bedrijf verdeelde binnen de internationale groep magazijntrucks, heftrucks en containerhandlers van het merk Hyster voor de Belgische markt maar het management wilde zijn eigen weg gaan. In mei van verleden jaar werd een akkoord gevonden met Barloworld. De Belgische dochteronderneming werd meteen ook omgedoopt tot B-Close.

“Onze management buy out heeft een belangrijke rol gespeeld in de keuze van de nieuwe ERP-oplossing”, getuigt Eric Maertens, managing director van B-Close. “We waren niet tevreden met de manier van werken van SAP zoals deze opgezet was bij Barloword en waren meteen na de management buy-out op zoek naar een nieuwe ERP-systeem. Een online zoektocht bracht ons bij Microsoft Dynamics NAV als mogelijke nieuwe ERP-oplossing én Norriq als implementatiepartner. Na de demo, werd vrij snel duidelijk dat Norriq voor B-Close de beste match was. Norriq voelde het best aan wat onze business dynamiek was én had ook de nodige kennis & oplossingen in huis.”

Bij heftrucks worden het aantal draaiuren gefactureerd, en naar gelang de gemaakte afspraken met de klant kunnen dat vaste bedragen, een bepaald bedrag per draaiuur of een combinatie hiervan zijn. B-Close werkt vaak met full service contracten op eigen materiaal, maar service op het materiaal van de klant is uiteraard ook mogelijk. “Die flexibiliteit én de perfecte invulling van onze noden met de add-ons Service XL en Contract XL waren voor ons de doorslaggevende factoren,” vertelt Erik Maertens.

De 152 werknemers van B-Close staan ook in voor het onderhoud en de technische interventies voor de volledige vloot van technisch rollend materiaal bij hun klanten. Met het grootste leveringsprogramma in de markt en een landelijk dekkend service en support netwerk biedt B-Close oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen op het gebied van goederenbehandeling.

Norriq legt zich van zijn kant toe op de implementatie en de ondersteuning van bedrijfsoplossingen op basis van Microsoft technologie. Vanuit het headquarters in Tremelo en een bijkantoor in Hasselt implementeren de werknemers van Norriq ERP, CRM, BI en Sharepoint oplossingen bij de klanten. “Voor B-Close rollen wij een hele oplossing uit van de boekhouding tot het eigenlijke verkoopstraject”, zegt verkoopsdirecteur Jurgen Broos van Norriq Belgium. “De technici krijgen mobiele oplossingen mee waarmee ze ter plaatse bij de klant hun hele planning kunnen opvolgen. Voor ons hoe dan ook inderdaad een belangrijk contract waarmee we ons nog sterker kunnen positioneren in de markt.” De waarde van de deal met B-Close mag op 500.000 euro ingeschat worden.

Norriq Belgium is in dit opzicht een dochteronderneming van de Deense groep Norriq die met meer dan 300 werknemers opereert vanuit Denemarken, Nederland, België, Duitsland en Tunesië. Norriq Belgium telt zelf zo’n 80 werknemers. Het bedrijf is destijds gegroeid uit de overname van Helios IT uit Keerbergen dat in 2008 overgenomen werd door Norriq. Norriq Belgium tekent onderhand voor een omzet van zowat 10 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer