Nieuws Antwerpen Baggergroep DEME doet kassa van Ackermans rinkelen

Baggergroep DEME doet kassa van Ackermans rinkelen

Baggergroep DEME doet kassa van Ackermans rinkelen

baggerHet baggerbedrijf DEME is ongetwijfeld het échte goudhaantje van de Antwerpse holding Ackermans en van Haaren.  DEME realiseerde in 2014 een omzet van 2,6 miljard euro, een absoluut record. Die sterke cijfers zijn ook weerspiegeld in de winstcijfers van Ackermans en van Haaren

DEME is zowat de trots van Zwijndrecht. Het baggerbedrijf heeft zijn expansie verleden jaar onverminderd verder gezet en heeft met een nettowinst van 169 miljoen euro (+61%) de kassa van Luc Bertrand (Ackermans) verder versterkt. De baggergroep beschikt overigens over een flink gevuld orderboek. Dat omvatte eind verleden jaar voor 2,4 miljard euro aan orders. Begin dit jaar kwamen daar nog eens 1,6 miljard aan bijkomende opdrachten bovenop.

DEME stelt vandaag zo’n 4600 mensen tewerk. Begin dit jaar werd bevestigd dat er op korte termijn nog 250 extra werknemers in dienst genomen worden. De Vlaamse minister-president Bourgeois kwam toen de eerste steen leggen voor uitbreiding van het HQ van DEME. Het bedrijf wordt vandaag geleid door Alain Bernard.

DEME wordt mee aangestuurd door de holding Ackermans & van Haaren. Dat gebeurt via de bouwgroep CFE die zélf voor 60% in handen is van Ackermans en van Haaren. De sterke cijfers van DEME zijn daarom ook terug te vinden in de resultaten van Ackermans dat verleden jaar een geconsolideerde winst realiseerde van 215 miljoen euro. Dit is 16% meer dan het jaar ervoor.

Ook Delen Investments (Antwerpen), de Bank J. Van Breda (Antwerpen), de vastgoedmaatschappij Extensa (Antwerpen) en de plantageholding Sipef (Schoten) maken mee deel uit van de groep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.