Steffie, Alexandra en Alexia. — © Victoriano Moreno Steffie, Alexandra en Alexia. — © Victoriano Moreno

Bakkerij Alexandra opent tweede zaak in Berchem

BERCHEM - Bakkerij Alexandra opent een nieuwe zaak in de Jan Moorkensstraat in Berchem. Naast brood en patisserie verkopen ze voortaan ook belegde broodjes en charcuterie. “We dachten al een tijdje aan het openen van een tweede winkel”, zegt Alexia Petropoulos.

Een tweede vestiging van bakkerij Alexandra opende maandag de deuren in de Jan Moorkensstraat waar tot voor kort bakkerij Verelst was. “We waren al even op zoek naar een goede locatie om een tweede bakkerij te openen”, vertelt Alexia. “Toen we dit pand zagen, waren we direct verkocht. We hebben stevig verbouwd en verkopen hier niet enkel brood en patisserie, maar ook charcuterie en belegde broodjes.”

 

Bakkerij Alexandra
Foto: Victoriano Moreno

Ouders Sven en Alexandra openden vijftien jaar geleden hun eerste bakkerij Alexandra in de Lodewijk Van Berckenlaan in Berchem. Nu zal dochter Alexia de tweede zaak uitbaten samen met collega Steffie. “Ik vind het heel spannend”, zegt Alexia. “Mijn ouders hebben zo hard gewerkt om te staan waar we nu staan, dus ik wil me heel graag bewijzen in deze nieuwe zaak. Ik zie het als een voorproefje voor als ik de bakkerij ooit overneem.”