Nieuws Antwerpen Ballon Media en Casterman halen lijnen aan

Ballon Media en Casterman halen lijnen aan

Ballon Media en Casterman halen lijnen aan

dragonettiDe uitgever Casterman vertrouwt de editoriale selectie, de promotie en de communicatie van zijn Nederlandstalige strip- en kinderboekenfonds toe aan het daarin gespecialiseerde Ballon Media uit Antwerpen. Ballon Media is destijds opgezet uit de fusie van De Ballon (uitgever kinderboeken), Balloon Books (verdeler boeken) en het striplabel Mezzanine. Jommeke is een van de boegbeelden van de groep.

De eigenheid en de omvang van de Nederlandstalige markt brengen de gereputeerde uitgever Casterman uit Doornik ertoe om zijn Nederlandstalige productie voortaan uit te besteden aan het Antwerpse bedrijf doch dan wel met behoud van zijn imprint. Casterman blijft dus uitgever en Ballon Media wordt verantwoordelijk voor de selectie van titels met potentieel voor de Nederlandstalige markten.

Ballon Media verzorgt daartoe de editoriale opvolging, de communicatie en de promotie van de geselecteerde titels. Met deze stap wil Casterman zijn aanwezigheid en visibiliteit op de Nederlandstalige markt versterken.

Ballon Media verzekert al sinds 1 januari 2011 de verspreiding van het fonds van Casterman in Vlaanderen en Nederland, via Ballon Media Sales, in samenwerking met distributeur SDL La Caravelle. Charlotte Gallimard gedelegeerd bestuurder uitgeverij Casterman: “Onze boeken in het Nederlands uitgeven is een essentieel onderdeel van de identiteit van Casterman. Kuifje en Tiny zijn voor ons even belangrijk als Tintin en Martine. Daarom hebben we ervoor gekozen om samen te werken met één van de belangrijkste spelers van de markt en de meest geschikte om de grote namen van onze rijke catalogus met succes te verspreiden.

”Alexis Dragonetti gedelegeerd bestuurder Ballon Media: “Eén van de strategische assen van Ballon Media is het uitgeven, beheren en verdelen van stripverhalen en kinderboeken in Vlaanderen en Nederland. Dankzij onze lokale en specifieke marktkennis kunnen we de belangen van de betrokken auteurs en hun creaties optimaal behartigen. We zijn erg fier dat een uitgeverij als Casterman ons uitkiest als zijn editoriale partner.”

Ballon Media

Onder het label Ballon Comics geeft Ballon Media kinder- en familiestrips uit met Jommeke als absolute topper. Oneer het label Bllloan brengt het bedrijf ook graphic novels uit. De activiteitenboeken en de innovatieve uitgaven voor kinderen zitten onder het embleem Ballon Kids.

Ballon Media is tevens de exclusieve Nederlandstalige partner voor uitgeverijen zoals Dupuis (Largo Winch, Robbedoes, Lucky Luke), Dargaud (XIII, Blake & Mortimer), Le Lombard (Thorgal) en Glénat (Black Crow, Titeuf).

Het bedrijf stelt vandaag zo’n 40 mensen tewerk en tekende in 2013 voor een omzet van 14 miljoen euro.

Casterman

Uitgeverij Casterman is in 1780 (!) opgericht in Doornik en heeft in al die jaren een indrukwekkend fonds ontwikkeld van stripverhalen en kinderboeken. Casterman is de exclusieve uitgever van Kuifje en Tiny en vertegenwoordigt een keur van internationaal bekende auteurs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 28 september het faillissement van 2 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.