Nieuws Antwerpen Baloise en B-Tonic starten pilootproject om duurzaam welzijnsbeleid bij bedrijven te bevorderen

Baloise en B-Tonic starten pilootproject om duurzaam welzijnsbeleid bij bedrijven te bevorderen

Baloise en B-Tonic starten pilootproject om duurzaam welzijnsbeleid bij bedrijven te bevorderen

ANTWERPEN – Verzekeraar Baloise, met een vestiging in Antwerpen, start met een uniek pilootproject waarbij grote ondernemingen met een arbeidsongevallenverzekering hun winstdeelname kunnen omzetten in welzijnsbegeleiding voor hun personeel door B-Tonic.

Baloise en dochteronderneming B-Tonic startten een testproject waarbij een aantal klanten, meer bepaald grote ondernemingen met een arbeidsongevallenverzekering bij Baloise, de optie krijgen om het bedrag van hun winstdeelname te verzilveren in welzijnsoplossingen op maat van hun personeel. Om bedrijven aan te moedigen, verhoogt Baloise de waarde van de voucher bij B-Tonic met een extra bonus van 30 procent.

“Als onderneming investeren in een structureel en duurzaam welzijnsbeleid heeft een positieve invloed op het geluk en de motivatie van haar medewerkers”, vindt Christophe Hamal, CEO van Baloise in België. “En dat leidt uiteindelijk tot een positieve impact op de productiviteit van de bedrijven, op de tevredenheid van de klanten en ook op de samenleving. Zich goed in zijn of haar vel voelen is de beste bescherming in het leven, maar dat kunnen we niet in een verzekeringspakket gieten. We zijn daarom trots om samen met B-Tonic een inspirerende partner te kunnen zijn voor onze klanten en ze met dit nieuwe project een duwtje in de rug te kunnen geven.”

Elk bedrijf is uniek en heeft andere noden en prioriteiten op vlak van welzijn. Maar uit de eerste analyse die B-Tonic heeft uitgevoerd, blijken deze vijf werkpunten regelmatig terug te keren.

Makkelijke toegang tot drinkbaar water

Dit lijkt vanzelfsprekend en toch hebben nog veel medewerkers – vooral arbeiders – geen drinkwatervoorziening dicht bij hun werkstation. Wanneer er voldoende drinkwatervoorzieningen zijn, zullen de medewerkers minder dehydrateren wat ervoor zorgt dat ze alerter blijven en zich beter concentreren.
Prikkelarme inclusieve ruimtes

Stilteruimtes voorzien maakt focuswerk mogelijk. Ze verhogen de productiviteit maar ondersteunen ook de mentale veerkracht van al je medewerkers.

Oog voor ergonomie

Zitten is het nieuwe roken en toch kunnen Belgische bedrijven beter scoren als het aankomt op gezonde en ergonomische, hybride werkplekken. Minder rug- en nekklachten en meer energie en motivatie, twee vliegen in één klap.

Structureel re-integratiebeleid

Steeds vaker zijn medewerkers voor lange tijd afwezig door bijvoorbeeld burn-out. B-Tonic helpt bedrijven nadenken over hoe ze medewerkers op de juiste manier terug aan het werk krijgen én hoe ze hun werkpotentieel optimaal kunnen benutten. ​

Geen ad-hocinitiatieven maar structureel

Breng in kaart wat je vandaag al voorziet voor je medewerkers en leg de focus eerst daarop voordat je nieuwe zaken introduceert. Het aanbod moet de juiste mix zijn van voordelen, opleidingen, programma’s en beleid dat het welzijn van elke medewerker ondersteunt met initiatieven op het vlak van gelijkheid, diversiteit en inclusie.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.