Nieuws Antwerpen Baloise Insurance wordt grootste kantooreigenaar in Antwerpen

Baloise Insurance wordt grootste kantooreigenaar in Antwerpen

Baloise Insurance wordt grootste kantooreigenaar in Antwerpen

ANTWERPEN – Baloise Insurance heeft de hand gelegd op The Link, dat zich naast de hoofdzetel van de Antwerpse verzekeraar bevindt. Het kantorencomplex werd overgekocht van de internationale vastgoedontwikkelaar Ghelamco Invest. Door deze transactie wordt Baloise Insurance de grootste privé kantooreigenaar in regio Antwerpen.

The Link bevindt zich in een groene oase, heeft het een totale kantooroppervlakte van 27.000 m2 en is het al volledig verhuurd. Het complex is een prototype van de kantoorbeleving van de toekomst, met de hoogste comfort- en efficiëntiestandaarden. Het gebouw, dat nagenoeg energieneutraal is, werd onder meer uitgerust met een app die ervoor zorgt dat alle diensten op het scherm van de smartphone beschikbaar zijn.

Baloise Insurance versterkt met de aankoop van The Link haar portefeuille kwalitatief vastgoed in België. Met 11 gebouwen, goed voor een oppervlakte van 130.000 m2 en een investeringswaarde van 340 miljoen euro, is de verzekeraar de grootste privé kantooreigenaar in de regio Antwerpen.

“We hebben de voorbije jaren onze vastgoedportefeuille fors uitgebreid met kwalitatief hoogstaande en uiterst duurzame kantoorgebouwen. Ook The Link behoort daar ongetwijfeld toe”, zegt Gert Vernaillen, cfo Baloise Insurance. “Investeren in duurzaam vastgoed is een veilige belegging en het levert bovendien een mooi rendement in deze tijden van lage rentes.”

Intussen stijgt de Antwerpse kantorenmarkt verder, na een verdrievoudiging de laatste 5 jaar en een leegstand van slechts 3 procent.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.