Nieuws Antwerpen Baloise neemt Antwerpse verzekeraar Fidea over

Baloise neemt Antwerpse verzekeraar Fidea over

Baloise neemt Antwerpse verzekeraar Fidea over

ANTWERPEN – De Zwitserse Baloise Group koopt verzekeraar Fidea van het Chinese Anbang. Met de overname van de Antwerpse verzekeraar versterkt Baloise, dat in België onder de merknaam Baloise Insurance eveneens vanuit Antwerpen opereert, haar 5e plaats op de Belgische markt in het segment van niet-levensverzekeringen.

Fidea, gevestigd in Antwerpen, was sinds 2015 in handen van de Chinese groep Anbang. In 2018 behaalde de Antwerpse verzekeraar een premievolume van 303,3 miljoen euro, waarvan meer dan twee derde van de premies voortkomen uit de afdeling van niet- levensverzekeringen. Net zoals Baloise concentreert Fidea zich in niet-levensverzekeringen van particuliere klanten en op verzekeringsoplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Edwin Schellens, ceo Fidea: “Met de overname door Baloise Group komt Fidea terecht in een sterk groeiend bedrijf waar we inzake dienstverlening en oplossingsgerichtheid naar de makelaars en klanten veel gelijkenissen vertonen. Ik ben ervan overtuigd dat de Fidea-medewerkers met hun knowhow een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere versterking van Baloise Insurance om een nog stevigere positie in te nemen op de Belgische verzekeringsmarkt.”

Netwerk van makelaars

Baloise Insurance biedt haar producten aan via een uitgebreid netwerk van professionele makelaars. Samen met Fidea hoopt de verzekeraar haar partnership met makelaars verder uit te bouwen om haar klanten de beste service te geven.

Henk Janssen, ceo Baloise Insurance België: “Deze derde aankoop in tien jaar tijd is het bewijs dat onze aandeelhouder Baloise Group gelooft in de toekomst van de Belgische verzekeringsmarkt en in de distributie via makelaars in het bijzonder. Samen met de collega’s van Fidea, die net zoals wij geloven in de adviesrol van de makelaar, zullen we onze positie van bevoorrechte partner bij makelaars en klanten verder uitbouwen.”

De bijna vierhonderd werknemers van Fidea worden allemaal overgenomen door Baloise Insurance, dat hierdoor in totaal bijna 1.600 mensen zal tewerkstellen in België. Met de overname stijgt het marktaandeel van Baloise Insurance naar 8,5 % voor niet- levensverzekeringen en 4,2 % voor levensverzekeringen.

De verantwoordelijke toezichthouder en mededingingsautoriteit moet de transactie, die vermoedelijk in de tweede helft van 2019 een feit zal zijn, nog goedkeuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.