Nieuws Antwerpen Bank Van Breda en REALIS spelen samen in op vraag naar investeringsvastgoed

Bank Van Breda en REALIS spelen samen in op vraag naar investeringsvastgoed

Bank Van Breda en REALIS spelen samen in op vraag naar investeringsvastgoed

Als antwoord op de toenemende vraag naar investeringsvastgoed slaat Bank Van Breda, met hoofdkantoor in Antwerpen, de handen in elkaar met REALIS, expert in residentieel investeringsvastgoed. De bank richtte daarom Van Breda Immo Consult op, een nieuwe vastgoedtak die exclusief samenwerkt met REALIS voor residentieel nieuwbouw investeringsvastgoed. REALIS screent jaarlijks tientallen Belgische nieuwbouwprojecten, om die vervolgens te kneden tot slimme vastgoedinvesteringen.

Na een kennismaking van meer dan een jaar werd het voor zowel Bank Van Breda als voor REALIS duidelijk dat het tot een samenwerking moest komen. Samen wilden ze voor hun gedeelde doelgroep, zijnde ondernemers en vrije beroepers, een totaaloplossing aanbieden waarin de bedrijven hun expertisen konden bundelen. Het resultaat: voortaan kan je bij Van Breda Immo Consult terecht voor alles van bancaire diensten en financiële beleggingen tot specifiek advies over investeringsvastgoed.

“Wij geven advies vanuit een totaalplaatje, waarbij we verschillende partners hebben”, vertelt Dirk Wouters, voorzitter van het directiecomité van Bank Van Breda. “Delen Private Bank is daar één van. Maar als het over residentieel nieuwbouw vastgoed gaat, is dat voortaan Realis. Dat doen we heel bewust, want als er iets goeds bestaat, moeten we het niet zelf willen uitvinden.”

“We kunnen elk project van de meest uiteenlopende projectontwikkelaars zeer grondig screenen om een realistische selectie te maken van wat een goede prijs-kwaliteitverhouding is voor een langetermijninvestering”, voegt Peter Vanmaldeghem, oprichter en ceo van REALIS toe. “Bovendien wordt er niet geopteerd voor spectaculaire rendementen, maar willen we ze in eerste instantie kunnen waarmaken.”

In het kader van de samenwerking zal REALIS enkel Bank Van Breda als bank hebben in haar partnernetwerk. Van Breda Immo Consult zal op haar beurt voor nieuw investeringsvastgoed enkel samenwerken met REALIS. Los daarvan trekt Van Breda ook nog de kaart van meer klassiek bestaand vastgoed via een netwerk van aankoopmakelaars, iets wat het in het verleden ook al deed. REALIS stelt dan weer haar all-in nieuwbouwaanbod ter beschikking aan haar groeiend netwerk van onder meer makelaars en investeringsadviseurs.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.