Nieuws Antwerpen Banken verhogen limieten contactloos betalen zonder pincode

Banken verhogen limieten contactloos betalen zonder pincode

Banken verhogen limieten contactloos betalen zonder pincode

ANTWERPEN – De banken verhogen de limieten om contactloos te betalen. Klanten zullen binnenkort de pincode pas moeten invoeren bij een betaling van meer dan 50 euro, zo meldt bankenfederatie Febelfin.

In Nederland werd de maatregel een tijd geleden al ingevoerd zodat mensen het klavier van de betaalterminal minder moeten aanraken als ze betalen. In België duurde het wat langer, maar vanaf 14 april worden de betaalterminals ook hier stapsgewijs aangepast. De limieten komen dubbel zo hoog te liggen.

Momenteel kunnen consumenten een rekening tot 25 euro betalen door de kaart tegen de terminal te houden zonder pincode in te toetsen. Dat wordt 50 euro. Het zal ook duren tot de limiet van 100 euro bij verschillende opeenvolgende contactloze betalingen is bereikt, voor er een pincode wordt gevraagd. Nu ligt die cumulatieve limiet nog op 50 euro.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.