Wim Baelen en Nick Alliet openden 6,5 jaar geleden hun café op de Liersesteenweg in Mortsel. Ondertussen kwam daar het Theatercafé van Mortsel en Bar Aan ‘t Scheld in Antwerpen bij. Ook hun brouwerij BAS Brewery is nog actief om nieuwe bieren te maken. Dit werd veel werk waardoor ze begin dit jaar een oproep lanceerden om een nieuwe eigenaar voor Bar Aan ‘t Spoor te vinden. Die hebben ze nu gevonden met Kim Van Dyck uit Boechout. De interieurarchitecte is zeker geen onbekende voor BAS.
“Ik kom hier sinds de eerste dagen van het café als klant. Het is een tof café waar ik ook de personeelsleden, die aan boord blijven, heel goed ken. Ikzelf en de mensen binnen mijn vriendenkring vonden dat de ziel en het concept van BAS niet verloren mocht gaan, als Wim en Nick het zouden doorgeven. Daarom besliste ik om mee te dingen naar het café”, vertelt Kim.
Ze is zelfstandige als interieurarchitecte, een job die ze verder zal blijven uitoefenen naast haar nieuwe uitdaging als cafébazin. “Ik kan beide mooi combineren. Daarom dat de gekende medewerkers hier blijven werken. Eigenlijk zullen de klanten niets merken van de overdracht. Ik ga niet echt iets veranderen. Zelfs de openingsuren blijven ongewijzigd.”
Wim en Nick zijn tevreden met de opvolging. “We zijn blij met Kim, omdat we het leuk vinden dat de identiteit van het café blijft bestaan. Toch begint het stilaan raar te doen dat het over enkele dagen voor ons hier stopt.” Maar echt stoppen voor de twee horecaondernemers doet het eigenlijk niet. Samen blijven ze Bar Aan ‘t Scheld en de brouwerij runnen. Een nieuw bier zit trouwens al in de pijplijn. Wim gaat wel alleen verder met het Theatercafé.