Nieuws Antwerpen Bart Van Acker is Antwerpse Jonge Ondernemer 2019

Bart Van Acker is Antwerpse Jonge Ondernemer 2019

Bart Van Acker is Antwerpse Jonge Ondernemer 2019

ANTWERPEN/WILRIJK – In de zalen van de Antwerp Management School was de spanning donderdagavond om te snijden. Voor de 9de keer op rij gingen de provincie Antwerpen en JCI (Junior Chamber International) District Antwerpen op zoek naar de Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar. Uiteindelijk gaat Bart Van Acker van Quality by Design uit Wilrijk met de titel naar huis.

Bart Van Acker is de oprichter en managing director van Quality by Design (QbD). Het Wilrijkse bedrijf levert consultancydiensten aan bedrijven in onder andere de life sciences (pharmacie, biotechnologie en medical devices), cosmetica-, health care- en voedselindustrie. Met zijn jarenlange ervaring helpt QbD deze bedrijven bij de opzet en verbetering van kwaliteitsbeheer, en daarmee bij een optimale validatie van producten en processen.

Bart Van Acker: “Toen ik in 2011 wilde plannen maakte aan de keukentafel van mijn appartementje in Wilrijk had ik nooit durven dromen dat QbD acht jaar later zou staan waar het nu staat. Laat staan dat ik zelf ooit tegenover straffe ondernemers als Alexander, Nick en Martijn zou staan in zo’n verkiezing. Deze award is de verdienste van het hele Qbd-team.”

QbD heeft meer dan 175 specialisten op het gebied van validatie, technologieoverdracht en kwaliteitscontrole in dienst. Het gerenommeerde bedrijf heeft naast het Belgisch hoofdkantoor ook kantoren in Nederland, Spanje, Mexico en Colombia. Alcon, DSM, Genzyme, Janssen Pharmaceutica, MSD, Pfizer, UZA en Wase Werkplaats zijn onder andere klant bij QbD.

Vlaamse finalist

Ook Alexander Van Laer (Poppy), Martijn Joris (Twikit) en Nick De Mey (Board of Innovation) waren genomineerd voor de titel van Antwerpse jonge ondernemer, waarmee een persoon in de bloemetjes wordt gezet voor zijn of haar vernieuwende en duurzame initiatieven.

Bart Van Acker vertegenwoordigt nu de provincie Antwerpen in de Vlaamse finale op 6 juni, waarin hij zal strijden tegen de laureaten van de andere provincies voor de titel Jonge Ondernemer van het Jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.